MónTerrassa
Localitzades més de 1.600 plantes de marihuana en una nau de Terrassa

Localitzades més de 1.666 plantes de marihuana en una nau de Terrassa. Nou operatiu de la Policia Nacional a la nostra ciutat per desmantellar un plantació a gran escala. Tres persones han estat detingudes com a presumptes autores de cultivar, produir i elaborar la substància estupefaent. En el dispositiu que s’ha dut a terme aquesta setmana hi han participat també agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la comissaria de Terrassa i agents de la Policia Municipal de Terrassa.

La investigació es va iniciar gràcies a una trucada anònima en què es denunciava que hi havia una nau industrial ubicada al terme municipal de Terrassa en què creia que s’hi estava fent algun tipus d’activitat il·legal. Amb aquesta informació, els agents van començar a realitzar diverses gestions per comprovar-ne la veracitat. El primer pas va ser que els tècnics de l’operadora d’electricitat van certificar que s’estava produint un consum elevadíssim de llum, una electricitat que s’aconseguia de manera fraudulenta, ja que el cablejat estava enganxat a la presa general de manera clandestina. Amb el greu perill d’incendi afegit que aquesta instal·lació comporta.

Plantació de marihuana a l’interior d’una nau a Terrassa | Policia Nacional

Un grup sofisticat i professional

Curiosament, la mateixa nau ja havia estat investigada i inspeccionada amb anterioritat per fets similars. Es trobava en règim de lloguer per un període inicial de 8 anys a nom d’una empresa de la qual no n’ha transcendit el nom. Tanmateix, es tracta d’una empresa que mai ha registrat cap tipus d’activitat econòmica legal, segons informa en el comunicat la Policia Nacional espanyola.

Un cop amb la informació de la subministradora i dels antecedents, els agents van sol·licitar al jutjat en base a l’informe policial fet, una diligència d’entrada i registre. Va ser concedida i s’ha materialitzat aquesta setmana. Com a resultat, es va poder detenir en el mateix interior de la nau del polígon industrial a tres individus. Als tres se’ls imputen delictes de pertinença a Grup Criminal Organitzat, Delicte contra la salut pública i Delicte de defraudació de fluid elèctric.

A més, en el registre, es van localitzar un total de 1.666 plantes de marihuana que ja es trobaven en l’última fase de creixement. El seu pes era de 300 quilograms. També es van intervenir prop de 3.500 euros en efectiu.

Els investigadors subratllen que la motivació era “amb ànim de lucre” (no per a consum propi) i que es denotava una “professionalitat” afegida, ja que hi havia mesures de seguretat que havien dificultat l’operatiu. També en l’informe judicial s’especifica que hi havia “una alta sofisticació en els mitjans empleats en la plantació, per exemple, trobant a la nau un aïllant especial per evitar la fuga d’olors que poguessin alertar als veïns.

Plantació de marihuana a l’interior d’una nau a Terrassa | Policia Nacional



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa