MónTerrassa
Detingut a Terrassa per desobediència greu i resistència a l’autoritat

Una persona va quedar detinguda aquest cap de setmana acusada del delicte de desobediència greu i resistència a l’autoritat. Els fets van passar dissabte dia 12 de novembre, cap a dos quarts d’onze del matí (a les 10.28). Una patrulla de la Policia Municipal de Terrassa que es trobava patrullant va ser requerits per testimonis que informaven que s’estava produint una baralla entre dues persones.

Els agents van desplaçar-se fins a la Rambla d’Ègara, a l’alçada del Portal de Sant Roc, on s’havia vist els individus discutint. Va ser allà mateix que van localitzar a una persona que es trobava en un estat d’ànim molt alterat. La patrulla va demanar-li reiteradament que s’identifiqués però l’home va fer cas omís. Quan els agents van intentar-ho amb més vehemència, va oferir resistència. Tanmateix, no va poder evitar que fos documentat.

Amb una navalla al damunt

A més, durant l’escorcoll se li van localitzar una arma blanca -una navalla-. I en passar les seves dates pel sistema, es va activar una alarma per tenir requisatòries pendents per un delicte de robatori. Davant d’aquest darrer fet, i per complir amb la crida expedida per un jutjat, va ser detingut, traslladat a la comissaria de l’avinguda de Glòries Catalanes i, posteriorment, posat a disposició judicial. Essent abans però també imputat per un delicte de desobediència greu i resistència.

Recordem que el delicte de desobediència greu no necessàriament ha d’implicar l’ús de la violència o intimidació, sinó que passa per desatendre de manera conscient, les ordres directes emeses pels agents del cos policial -tot i que també pel personal de seguretat privada si es troben sota les ordres dels primers-. La pena prevista per aquests casos pot anar des de tres mesos a un any de presó, o bé a una multa econòmica de sis a divuit mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa