MónTerrassa
Detingut un ciberestafador que simulava ser empleat de banca
  • CA

Detingut un ciberestafador de Terrassa que es feia passar per empleat de banca. Es tracta d’un jove de 23 anys que hauria sostret més de 3 mil euros d’un compte bancari sense el consentiment de la víctima.

La investigació, a càrrec d’agents de la Guàrdia Civil, va iniciar-se arran de tenir coneixement d’una possible estafa comesa sobre una veïna del municipi de Fortuna, a Múrcia. La dona va exposar a la seva denúncia que havia rebut una trucada des d’un número de telèfon fix que li apareixia identificat amb el nom d’una coneguda entitat bancària, segons recull l’agència Europa Press

Amb el mètode de “Spoofing telèfonic”

Aquest mètode, conegut com “Spoofing telefònic” consisteix en què el suposat empleat de banca alerta a la víctima de l’existència de diversos càrrecs fraudulents per un import elevat al seu compte corrent. Tot seguit, l’insta a cancel·lar-los de manera immediata. Per fer-ho, li envia un missatge de text amb un codi que ha de traslladar a l’operador, advertint-li que durant uns dies no hauria de fer ús de la seva banca electrònica per evitar més intrusions.

Va ser així com la veïna va creure’s la història inventada del terrassenc i va seguir-ne les instruccions. Pocs dies després però, va veure com s’havien realitzat sense el seu consentiment fins a set operacions financeres consecutives des del seu compte -tant a través de transfarències com de la plataforma Bizum-. En total, li havien sostret 3.500 euros.

Amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Barcelona, l’operació “Senyala” va culminar amb la localització i detenció del jove de Terrassa, el qual tindria un ampli historial delictiu per a delictes similars, a més de ser buscat per la justícia per altres causes pendents. En l’operatiu també es va poder recuperar la quantitat robada. El detingut i les diligències instruïdes per un delicte d’estafa han estat posats a disposició del jutjat d’instrucció de Cieza. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa