MónTerrassa
Denunciat a Terrassa per dur 11 gossos amuntegats en un remolc tancat
  • CA

Un veí de Terrassa va ser denunciat per dur més d’una desena de gossos amuntegats en un remolc tancat. Els fets van tenir lloc el passat 30 de setembre quan el vehicle es trobava estacionat en un vial de la ciutat vallesana. No hi havia cap persona a dins i tampoc es va poder localitzar el conductor. Tanmateix, no va passar desapercebut per als vianants ja que la imatge de tota una pila d’animals uns sobre els altres en un petit espai era cridanera. El vehicle estava tancat i a la zona del maleter hi havia un transportí (també clos) que contenia un nombre indeterminat de gossos, tots de la mateixa raça i presumiblement tipus caçadors.

Davant d’aquesta situació, el passat dia 8 d’octubre, des de l’associació per a la Defensa Jurídica dels Animals per Professionals pro Benestar Animal, per veu de l’advocada Susanna Vilaseca, va interposar una denúncia contra el propietari del vehicle en considerar que s’estava incomplint l’Ordenança reguladora de la tinença i protecció dels Animals de Terrassa. Des de DAP han informat aquest dia 31 d’octubre de l’actuació realitzada.

El PSOE vol els gossos caçadors exclosos de la Llei de Protecció Animal

Justament, amb els gossos caçadors com a protagonistes va tenir lloc el passat divendres, 28 d’octubre, una acció impulsada des de la mateixa associació. El Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a Terrassa, va ser testimoni de la presència de l’autor protesta contra l’esmena presentada pel PSOE. El vehicle, amb la imatge del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i un llebrer penjat, va arribar fins a la nostra ciutat amb l’objectiu de fer visible el malestar de les associacions animalistes amb l’esmena a l’Avantprojecte de Llei de Protecció Animal i la modificació del Codi Penal.

Les entitats critiquen que amb l’esmena quedarien fora de la Llei els gossos que estan sent utilitzats per a fins que no siguin “animals de companyia”. És a dir, quedarien exclosos els gossos de caça, de pastura, ramaderia o fins i tot els d’assistència. Consideren que justament els gossos caçadors són un dels col·lectius que més pateix situacions d’abandonament o maltractament, amb cries massives sense control i vivint en llocs insalubres.

L’autocar que ha visitat Terrassa aquest divendres | DAP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa