MónTerrassa
Naus industrials del Vallès ocultaven plantacions de marihuana
  • CA

La Policia Nacional i Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització criminal que posseïa diverses plantacions de marihuana ocultes en naus industrials del Vallès Occidental. En l’operatiu, d’àmbit internacional amb la col·laboració de funcionaris de l’Europol i les policies d’Alemanya i Albània, s’han dut a terme fins a 51 registres en fàbriques i locals i s’han detingut més de 100 persones.

A Catalunya, s’han arrestat cinc persones vinculades a aquesta banda, les quals presumptament produïen i traficaven amb marihuana. Es tractaria de quatre homes de nacionalitat albanesa, que vivien a l’interior dels centres de producció de marihuana i que realitzaven les tasques inherents a aquesta activitat, i un home de nacionalitat espanyola d’origen peruà que era utilitzat per l’organització com a testaferro en diverses naus industrials i que tenia la funció d’entorpir l’acció dels investigadors policials. A tots cinc se’ls imputen delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. Ja han passat a diposició judicial, en un jutjats de Reus, que ha ordenant l’ingrés a presó de l’espanyol i llibertat en mesures cautelars per als altres quatre.

Mossos i Policia Nacional van realitzar al Vallès Occidental cinc entrades i registres en les localitats de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ripollet i Polinyà, a més de Barcelona, on s’ha aconseguit decomissar més de 1.500 plantes de marihuana. La investigació s’ha dut a terme des de la unitat UDYCO de Barcelona, de la Policia Nacional, i l’Àrea de Crim Organitzat de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa