MónTerrassa
Multa per l’autor de les amenaces de mort a l’alcaldessa de Sant Cugat
  • CA

L’autor de les amenaces de mort a l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha estat condemnat per un delicte lleu d’amenaces a una multa de 6 euros diaris durant 45 dies. En total, doncs, haurà d’abonar la quantitat de 270 euros, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. També ha d’assumir les despeses del processament.

La sentència ha estat emesa pel titular del jutjat d’instrucció número 1 de Rubí, després d’un judici ràpid celebrat el passat 28 de juliol. El condemnat té cinc dies per presentar recurs.

L’Ajuntament de Sant Cugat ha informat en un comunicat aquest dimarts que el magistrat considera “provat” que Ingla va rebre les amenaces, a través de la xarxa social d’Instagram. Unes amenaces que consistien en paraules malsonants com “mal follada” o “filla de puta”, però que també anaven més enllà i l’advertien que l’atropellaria passant-li per sobre “sis cops” perquè no pogués “ni parlar per governar”. A més, l’home també va escriure amenaces de mort al seu gos. L’individu coneixia el domicili de la víctima.

Justificació “inversemblant” de l’acusat

Va ser la persona que s’encarrega de gestionar les xarxes socials de l’alcaldessa del municipi del Vallès Occidental qui va interceptar els missatges. També va rebre trucades. Ràpidament ho va traslladar a Ingla que va considerar que “el contingut dels missatges sobrepassava la crítica pública”.

Així es va procedir a interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra. Poc després, es va identificar la persona que els hauria enviat, la qual va negar ser l’autor material de les amenaces i trucades. Va afirmar que les havia emès “un desconegut”, tot i que després va admetre que els insults sí que els havia proferit ell. Aquesta explicació ha estat titllada pel magistrat de “inversemblant”.

Per tot plegat, el condemna per un delicte lleu d’amenaces a una pena de 6 euros per 45 dies de multa, amb responsabilitat subsidiària en cas d’impagament, i a assumir les despeses del procediment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa