MónTerrassa
Mor un treballador mentre muntava una corda de seguretat
  • CA

Un treballador ha mort mentre muntava una corda de seguretat per evitar accidents. Els fets han passat aquesta tarda al municipi de Rubí, a la comarca del Vallès Occidental.

L’home tenia només 51 anys i era de nacionalitat espanyola, segons han informat fonts dels Mossos d’Esquadra poc després de saber-se el desenllaç fatal del sinistre. La persona morta es dedicava a muntar el que es coneix com a línies de vida, els elements de seguretat que es fan servir precisament per evitar accidents i caigudes des de grans alçades. Són habituals en els treballs perillosos i també a la muntanya i en activitats d’oci, especialment les destinades als menors. Són sistemes d’ancoratge que empren elements resistents, i poden ser permanents o temporals.

L’home de 51 anys desenvolupava la seva tasca en una empresa especialitzada de manteniment.

A quarts de quatre de la tarda

Pel que ha transcendit fins al moment, l’accident mortal ha tingut lloc a primeres hores de la tarda i ara per ara es desconeix què ha passat i quines han estat les circumstàncies concretes del sinistre i com ha pogut passar. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís cap a dos quarts de quatre de la tarda. Ara s’investiguen els motius pels quals el treballador ha caigut al buit. Al lloc dels fets, en una nau industrial de l’avinguda de Gaudí, al polígon empresarial conegut com a Rubí Sud. S’hi han desplaçat efectius dels Mossos, de la Policia Local de Rubí i professionals sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Unitat de Suport Psicològic del SEM.

Un accident laboral

Els Mossos, que consideren el sinistre un accident laboral mortal, han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Rubí i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, d’acord amb els procediments habituals en aquest tipus de sinistres on es registren persones mortes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa