Un agent dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Subsòl ha mort en caure des d’una altura d’uns 30 metres mentre feia pràctiques de formació en espeleologia aquest matí a quarts d’onze a l’avenc del Club, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, al terme de Matadepera. Els bombera de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mêdiques, els GRAE (Grup d’Actuacions Especials), Bombers Voluntaris de Matadepera, un parell de dotacions de la Policia Local, i un helicòpter de bombers s’han activat per fer el rescat de la víctima que sembla que era la que obria via, atès que anava amb altres companys.

Al voltant de les dotze del migdia la comitiva judicial ha certificat la mort. Està previst que els Mossos d’Esquadra, després de comunicar els fets a la família, donarà detalls del sinistre, ha informat El Caso. Internament, la policia catalana ha obert una investigació per aclarir els fets. La parella de l’home també és agent dels Mossos d’Esquadra, destinada a la seu central del cos, a Egara.

L’Avenc del Club es troba al costat de la cruilla de la pista de Can Robert a Can Pobla amb el canal de les Bruixes. L’Avenc va ser descobert a principis del segle XX pel propietari de La Mola, Antoni de Quadres, comte de Sant Llorens del Munt, un día que anava a caçar. Poc després de sortir de Can Pobla, on vivia, el seu gos es va aturar a ensumar unes pedres. Al retirar-les es va veure la cavitat que havia estat coberta feia temps pels pagesos.

Al lloc s’hi ha desplaçat el conseller d’interior, Joan Ignasi Elena, el cap de Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, el director general d’administració de seguretat Pere Ferrer, el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa Francesc Flores, i el cap de seguretat ciutadana de Terrassa Simon Cayuela. També hi ha anat l’alcalde Nil López, el regidor Marcel·lí Bosch, el cap de la Policia Local Xavi Cabot i el sergent Xavi Val.

Comentaris

  Esther Octubre 05, 2021 | 14:14
  Els acompanyo en el sentiment.
  Anònim Octubre 05, 2021 | 15:16
  DEP. Company
  Juan Octubre 05, 2021 | 22:38
  Descanse en paz, compañero
  Anònim Octubre 08, 2021 | 09:24
  Viure el moment, és el que ens queda, Mai saps quan és l'últim dia, morir tant jove és una estafa,que mai triem.DEP company

Nou comentari