MónTerrassa
El món de la caça, satisfet amb la condemna de 45 anys pel crim d’Aspa
L’acusat del doble crim d’Aspa, emmanillat pels Mossos, després d’haver escoltat el veredicte de culpabilitat | LAURA CORTÉS / ACN

Els dos principals organismes reguladors del món de la caça a Catalunya han mostrat la seva satisfacció per la condemna de 45 anys de presó a l’assassí de dos agents rurals a Aspa. La condemna arriba als 45 anys de presó i una indemnització d’un milió d’euros, pena que satisfà les expectatives de les 2 entitats del sector cinegètic personades en el procés com a acusació popular. Finalment, la pena de presó s’ha reduït enfront de les peticions de les acusacions tenint en compte l’existència d’un concurs de delictes i de la concurrència de l’atenuant de confessió.

En tot cas, les dues entitats assenyalen que les famílies veuran compensat d’alguna manera el seu dolor i els companys de les víctimes han vist satisfeta la seva demanda d’una sentència exemplaritzant. Per al president de la ONC, Felip Vegue, el més important és que s’ha fet justícia amb una condemna exemplar. A més, destaca que el sector de la caça ha estat al costat de les víctimes en aquest procés i ha arribat fins al final en la seva exigència que s’arribés a una pena contundent i ajustada a la gravetat dels delictes comesos.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, “tot i que cap condemna, per alta que sigui, pot mitigar les conseqüències derivades de l’assassinat dels dos agents rurals, valorem positivament aquesta condemna en la mesura que l’entenem com exemplaritzant. Un cop més, volem manifestar la nostra repulsa per aquests fets i unir-nos al dolor de les famílies dels dos agents, així com recordar, que la Federació Catalana de Caça, seguirà condemnant per tots els mitjans al seu abast qualsevol acció il·lícita en l’àmbit cinegètic “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa