La Masia de Can Falguera, a Les Fonts de Terrassa
La Masia de Can Falguera, a Les Fonts de Terrassa | MónTerrassa

!--akiadsense-->

Al voltant de les 9h d’aquest dijous, una unitat de la Policia Municipal de Terrassa va fer l’acompanyament d’un responsable del Patrimoni Municipal a la Masia Can Falguera, ja que aquesta presenta perill d’ensorrament i hi havia informació que a dintre hi podria pernoctar una persona. Els agents van fer la comprovació i van comunicar que a l’interior de l’edifici no s’hi va trobar ningú. Es prendran les mesures adients per tancar la porta i assegurar la zona.

El mas té el seu origen en el segle XV i era conegut com a masia de la Font del Riu-sec. Segons recull Joaquim Verdaguer en el seu blog, l’any 1616, quan la pubilla del mas, Victòria Gener es va casar amb Genís Falguera, de Plegamans, va passar a dir-se Can Falguera. Probablement ja existia abans com ho demostra la presència d’una torre, que podria ser de guaita de la vall de la riera de Terrassa i del camí de Barcelona.

En els anys vint del segle XX la riquesa d’aigua dels seus voltants va propiciar que molts industrials terrassencs hi establissin la segona residència. Això va afavorir que el mas de Can Falguera és reconvertís en hostal i els seus interiors foren totalment transformats com a servei d’hostaleria, tant la planta baixa com el primer pis.

Nou comentari