MónTerrassa
En llibertat l’home acusat de matar la seva germana terrassenca fa deu anys

El veí d’Olesa detingut per presumptament assassinar la seva germana i ocultar el seu cadàver durant una dècada està en llibertat, segons avança el diari Regio 7. La víctima, Júlia Salvador, nascuda a Terrassa, havia sortit de la presó de Brians el juliol de 2012 i va tornar a la seva casa de Ribes Blaves, a Olesa de Montserrat, on vivia amb la seva parella, en Paco, i el seu germà, en Juanjo. Cinc mesos més tard, la dona va desaparéixer, i no va ser fins deu anys després que la Guàrdia Civil va trobar el cadàver enterrat al jardí. Un jutjat va enviar el germà a la presó, i n’ha sortit recentment, abans del judici. El Periódico apunta que Juanjo manté que és innocent.

Segons apunta el mitjà de la Catalunya Central, Júlia tenia “antecedents per estafa, tràfic de drogues i falsificació”, havia perdut la custòdia del seu fill, i destaquen que havia estat les llistes de la candidatura de la Falange Espanyola de les JONS a les eleccions municipals de 2011 a Terrassa.

Els veïns expliquen el diari que la dona normalment causava molèsties al veïnat i que, a la casa on vivia amb la seva parella -que va morir el 2013- i el seu germà, hi “malvivien” i “discutien” molt sovint.

Ningú va denunciar la desaparició de la dona

El novembre de 2012, Júlia Salvador va desaparèixer. Ningú va denunciar cap desaparició, i ningú va tornar a saber res d’ella. Fins una dècada més tard. Després de la pandèmia, en una discussió amb un amic, en Juanjo va amenaçar-lo dient-li que li faria el mateix que li havia fet a la seva dona: matar-la i enterrar-la a casa seva. L’amic va informar d’aquestes paraules a la Guàrdia Civil, qui va començar a investigar el cas.

Van comprovar que els últims moviments bancaris de la dona havien estat el novembre de 2012, i que tampoc el seu fill havia sabut res d’ella des de llavors. Va ser en aquell moment que, espentat pels dubtes del que li podria haver passat a la seva mare, el fill va denunciar la desaparició.

Una baralla amb un amic va delatar el germà

L’any passat, el març de 2022, la Guàrdia Civil va entrar a casa en Juanjo. El diari apunta que era un “habitant excèntric d’una llar infestada d’escombraries” i que en el moment d’escorcollar la casa va dir que no es feia responsable del que trobessin a la caseta exterior. Així doncs, els policies van anar directe a la caseta del pati, i allà, amagada en una muntanya de brutícia, hi havien restes òssies de la Júlia.

Expliquen que el crani presentava “una greu fractura, una lesió que l’autòpsia trobaria després compatible amb la causa de la seva mort”. Els agents van arrestar el Juanjo per matar la seva germana. Ara està en llibertat, abans que se celebri el judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa