MónTerrassa
Un litigi per estafa per unes joies esquitxa una empresa de Terrassa
  • CA

L’Audiència de Lleida acull aquesta setmana un judici per un delicte de presumpte estafa, en el qual ha sortit esquitxada una empresa de Terrassa. L’acusat és un proveïdor de joies del Baix Llobregat, el qual una família de joiers de la Noguera l’acusa d’haver-los estafat més de 28 mil euros, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. En la sessió d’aquest dijous, l’home ha negat haver-se quedat amb cap cèntim i ha afirmat que va dur les joies en una empresa de Terrassa amb la qual mantenia negocis, i que és aquesta qui no va pagar als demandants. “Jo vaig fer tot el possible perquè cobressin perquè feia anys que treballava amb la seva mare”, ha dit en referència a la propietària de les joies, la matriarca de la família que va morir poc abans de tot l’embolic.

La Fiscalia havia sol·licitat una pena de 3 anys de presó per al proveïdor, per un delicte continuat d’estafa. Finalment però, davant les proves presentades, ha decidit elevar la petició fins als 4,5 anys de presó -perquè considera que cal aplicar un agreujant per abús de confiança- amb una multa de 4.320 euros. Per la seva banda, la defensa en demana l’absolució, ja que recalca que l’acusat “no es va quedar els diners ni les joies”.

Els fets van tenir lloc el març de 2010, tres setmanes després que la joiera morís. Va ser aleshores quan el proveïdor es va dirigir als fills i els va dir que la dona li devia 3,865 euros i que, a part, s’encarregaria ell de vendre diverses joies pendents, les quals estaven valorades en 24 mil euros. Uns dies després, els fills van abonar-li una quantitat de 4.000 euros. Tanmateix, amb l’escorcoll i revisió dels papers de la joiera van trobar que aquests suposats deutes havien estat saldats un any abans, el 2009. Les joies però es van volatilitzar.

En el judici, i segons recull ACN, l’acusat ha declarat que “sí que va reclamar als germans la factura de 3.865,31 euros però que la va cobrar l’empresa de Terrassa per transferència”. El director de l’empresa, per la seva banda, també ha declarat que aquesta factura estava pendent i que per això la va reclamar però els germans asseguren que ja estava pagada. Quant a les joies valorades en 24 mil euros i que la família afirma que l’acusat se les va endur i que mai més les van tornar a veure, l’home ha declarat que les va lliurar a l’empresa de Terrassa, i que va ser aquesta que les “va utilitzar per comprar altres joies a una empresa de Madrid, la qual va fer fallida”. Per contra, el director de l’empresa terrassenca nega haver rebut mai les joies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa