MónTerrassa
Jutgen vuit acusats de pertànyer a un grup criminal que traficava drogues

L’Audiència de Barcelona jutja a vuit persones acusades de pertànyer a un grup criminal que promovia el tràfic de drogues a Terrassa. Concretament, se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública i d’un delicte de pertinença a grup criminal per a la comissió de delictes greus. A més, a un dels individus també se l’acusa d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. El fiscal demana la pena de 14 anys de presó per a un dels acusats i la pena d’11 anys de presó per a la resta.

El judici ha arrencat avui dilluns, dia 27 de març, i s’allargarà al llarg de tota aquesta setmana. Els fets van ocórrer a Terrassa l’any 2021. Segons apunta el fiscal, els vuit individus acusats “formaven part d’un grup estructurat que, de manera conjunta i coordinada, es dedicaven a promoure el tràfic i consum de substàncies estupefaents”. En concret, cocaïna i marihuana.

A més a més, a un dels individus també se l’acusa de tinença il·lícita d’armes. En l’entrada i registre del domicili d’un dels acusats, “se li va intervenir un puny americà i una pistola semiautomàtica” i l’home no en tenia cap llicència. Així doncs, el fiscal demana 11 anys de presó per a cada un dels acusats, però per a un en concret en demana 14.

Demanen tres anys de presó a un home per cants d’odi contra els jueus

L’Audiència Provincial de Barcelona també jutjarà aquesta setmana una persona per proferir cants d’odi i violència contra el col·lectiu jueu en una manifestació celebrada el dia de la Hispanitat a Rubí l’any 2021. Se l’acusa d’un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques.

Segons apunta el fiscal, l’acusat es trobava en una manifestació convocada en motiu de la celebració de la Hispanitat i “va començar a proferir cants amb expressions d’odi contra un col·lectiu jueu, despertant sentiments de violència i odi”. El fiscal demana la pena de tres anys de presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa