MónTerrassa
A judici 23 persones acusades de tràfic de dones
  • CA
Judici a una trama internacional de tràfic de dones oblidades a prostituir-se
Judici a una trama internacional de tràfic de dones oblidades a prostituir-se | TSJC

!--akiadsense-->

L‘Audiència de Barcelona ha iniciat aquest dilluns el judici a 23 persones acusades de presumptament pertànyer a una organització internacional dedicada a enganyar a dones per a traslladar-les des de Nigèria fins a Barcelona i municipis de l’entorn, entre ells Terrassa i Mollet del Vallès, per forçar-les a exercir la prostitució, i en la qual segons fonts de la recerca hi ha unes 85 dones afectades.

En la primera sessió del judici -que es preveu que duri unes sis setmanes-, la majoria dels acusats han declarat negant els fets que se’ls atribueixen i contestant només l’interrogatori de les seves defenses, mentre que un investigat ha contestat a la fiscal i ha admès que va cobrar comissions a diverses persones per fer enviaments de diners de manera irregular a Nigèria.

La recerca va començar al novembre de 2015 després de la denúncia d’una primera víctima, que va escapar del pis on vivia amb el seu proxeneta a L’Hospitalet de Llobregat, al qual havia arribat des de Nigèria amb la promesa d’obtenir un treball com a perruquera a Espanya. Fonts de la recerca han explicat que la trama va aplicar el mateix procediment en tots els casos: enganyaven a les dones per a emigrar de manera irregular amb la promesa d’una ocupació, i una vegada a Barcelona els reclamaven un deute pel cost del viatge, que havien de pagar exercint la prostitució, i un deute per l’allotjament que els donaven després del viatge.

Els proxenetes, de famílies adinerades

Quant a la primera víctima d’aquesta causa que va presentar denúncia, després d’un temps exercint la prostitució es va refugiar a casa d’una prostituta que va conèixer al carrer, però el proxeneta la va amenaçar amb una pistola i també va fer amenaces telefòniques a la dona que la va acollir. Els implicats eren de famílies adinerades, majoritàriament d’una mateixa zona de Nigèria, i els responsables de la recerca consideren que usaven el seu estatus al país per a enganyar a les dones a viatjar a Europa.

La Secció 2 de l’Audiència de Barcelona jutja en aquesta causa, en la qual també està personada la Generalitat com a acusació, a implicats de diferent nivell: alguns són considerats com els caps de la trama, a uns altres se’ls atribueixen tasques d’ajuda amb enviaments de diners, proxenetes i controladores, que és el nom donat a les dones que s’encarreguen d’organitzar i vigilar el treball de les prostitutes al carrer.

En canvi, tots els acusats que han declarat el matí d’aquest dilluns han negat haver obligat cap dona a exercir la prostitució, i han dit no conèixer a les víctimes ni a l’organització internacional amb la qual els vincula l’acusació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa