MónTerrassa
Els acusats d’insults racistes a un operari de Terrassa eviten la presó
  • CA

Les dues persones acusades d’insults i agressions racistes a un operari de la neteja a Terrassa han acceptat sis mesos de presó, però s’ha acordat la suspensió de la pena de presó a condició de no tornar a delinquir en un període de dos anys, segona ha avançat Crònica Global. La Fiscalia demanava dos anys de presó, però les parts van arribar a un acord pel que es reduïa la petició inicial.

Els fets van tenir lloc l’any 2021 i el judici es va celebrar ahir dijous, dia 2 de març de 2023, a l’Audiència de Barcelona. Les dues persones estaven acusades d’un delicte contra la integritat moral, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu d’amenaces. Segons la Fiscalia, els acusats es trobaven al carrer i van començar a insultar i empènyer l’operari de la neteja: “Moguts tots dos pel menyspreu, rebuig i animadversió cap a les persones de raça negra, es van dirigir a la víctima amb insults i li van propinar cops”.

Els insults racistes a l’operari: “Negre de merda”

El diari expressa que ambdues persones van començar a cridar-li expressions com “negre de merda” i el van colpejar fins a provocar-li una contusió al tòrax que va necessitar dies de curació, a més d’amenaçar-lo de mort.

Els acusats hauran de pagar una multa de més de 600 euros

Així doncs, les dues persones eviten la presó, però hauran de pagar 150 euros de multa per delicte de lesions, 150 euros mes per delicte lleu d’amenaces i un total de 334 euros més de responsabilitat civil. Addicionalment, tal i com cita el diari, la Fiscalia ha demanat que compleixin un programa sobre igualtat de tracte i no discriminació i un altre per la prevenció de conductes violentes.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va expressar a través de les xarxes socials que condemnava aquests atacs racistes i que des de l’Ajuntament s’havia donat suport al treballador des del primer moment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 03, 2023 | 11:14
    Anònim març 03, 2023 | 11:14
    Fàstic d’individus…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa