MónTerrassa
Tots els Bombers catalans, mobilitzats davant el perill extrem d’incendi
  • CA

Tots els Bombers catalans han estat mobilitzats davant el perill extrem d’incendi arreu del territori, amb focs especialment virulents a les comarques de Ponent. Els cos la Generalitat ha activat a tot el país l’anomenada fase M2. Això suposa que tots els efectius dels Bombers han de presentar-se als seus parcs sempre i quan es disposi de vehicles suficients amb els quals treballar.

Una tarda de dimecres molt complicada

La mesura es pren després d’una tarda de dimecres especialment complicada, amb un gran nombre d’incendis forestals simultanis, potencial perill per a nuclis de població i efecfectes importants sobre el territori

el cos d’extinció d’incendis ha hagut de fer front a sis focs de forma simultània, els més importants dels quals continuen descontrolats. En aquest sentit, les tasques d’extinció de l’incendi de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), i del de Corbera d’Ebre (Terra Alta) es mantindran durant la nit, així com les dels altres incendis. En paral·lel, Protecció Civil ha anunciat que el Pla Inofcat s’ha apujat a fase d’Emergència 1 pels diferents incendis actius i simultanis.

El conseller fa una crida a la prudència

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena i Garcia va fer ahir una crida a la prudència davant “d’una de les campanyes forestals més difícils i llargues dels darrers anys”, que ha començat molt abans del que acostuma a ser normal.

Elena ha fet una crida a extremar la precaució especialment fins divendres, amb unes previsions molt dures, sobretot a les comarques de Ponent amb temperatures que fregaran o fins i tot depassaran els 40 graus. Sumades a unes humitats relatives que seran inferiors al 10% a partir del migdia, són especialment perilloses pel que fa a l’inici de focs.

El telèfon 112 és important

El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya té un paper principal en la lluita contra els incendis. Elena ha recordat que cal trucar-hi si es veu una columna de fum o indici de foc forestal, perquè és el canal d’entrada dels avisos que activa tots els serveis d’emergències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa