MónTerrassa
Mor una dona en un incendi en una residència a Matadepera
  • CA

Una dona ha mort en un incendi en una residència al passeig d’Àngel Guimerà de Matadepera aquesta matinada de diumenge. El foc afectava l’habitació d’una àrea de la segona planta, on els Bombers de la Generalitat de Catalunya han localitzat el cos sense vida de la dona. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de 14 persones, que han estat traslladades a un centre hospitalari.

L’incendi ha tingut lloc prop de les tres de la matinada (3:02h). Els Bombers han estat alertats d’un incendi i han desplaçat 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals efectius del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb el sanitari del SEM. També s’hi han desplaçat 8 ambulàncies del SEM i l’helicòpter medicalitzat, efectius de la Policia Local i 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra.

S’han evacuat totes les persones de la residència

En arribar, han comprovat que es tractava d’un incendi en unes instal·lacions amb planta baixa i dues plantes més amb diverses habitacions. El foc afectava una habitació d’una àrea de la segona planta, on han localitzat el cos de la dona sense vida. En aquesta mateixa àrea s’han confinat 8 residents que han pogut ser evacuats després que finalitzessin les tasques de ventilació.

A les 03.26h s’ha donat el foc per controlat, i a les 05.04 hores ha finalitzat l’evacuació de totes les persones. S’ha muntat una àrea sanitària per poder anar valorant totes les persones residents a mesura que eren evacuades.

El SEM ha atès 14 persones

En aquest sentit, el SEM ha atès un total de 14 persones, de les quals 10 residents per inhalació de fum: 8 lleus i 2 menys greus que han estat traslladats, un al Consorci de Terrassa i l’altre a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa. També han atès una treballadora de la residència i un policia local per inhalació de fum i un bomber per una contusió lleu.

A les 06.18 hores ja donaven l’actuació per finalitzada, i els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les diligències i de la investigació. La Direcció General de Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla de protecció civil de Catalunya PROCICAT, que ja s’ha donat per finalitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa