MónTerrassa
Donats d’alta tots els treballadors ferits en l’incendi en una fàbrica
  • CA

Tots els treballadors ferits en l’incendi d’una fàbrica aquest dilluns dia 30 de gener han estat donats d’alta. Un total d’onze persones han hagut de ser ateses per inhalació de fum per al SEM, cinc de les quals han acabat sent traslladades a centres hospitalaris per al seu control i observació. Els altres sis han estat atesos en el mateix lloc i donats d’alta. Segons informa l’empresa afectada, Indcresa, aquesta tarda els treballadors ingressats a Mútua Terrassa i Hospital de Terrassa també han estat donats d’alta, sense més afectació.

Els fets han tingut lloc aquest migdia, quan el personal de la zona d’alcalinització de la nau, ubicada al polígon industrial Santa Margarida de Terrassa, ha detectat la presència de fum a la sala. Han pogut localitzar l’origen en una de les sitges, plena de producte intermig. A l’interior de la sitja, el cacau s’havia incendiat, generant brases i provocant una gran fumerada. Des de l’empresa asseguren que en cap moment s’han produït flames però que sí que hi ha hagut una acumulació important de fum. Per aquest motiu, s’ha activat el Pla d’Autoprotecció i s’ha procedit a avisar els serveis d’emergència i a evacuar les zones pròximes al punt d’ignició.

Des del Departament d’Operacions d’Indcresa afirmen que estan analitzant les causes que podrien haver originat la generació de brases dins de la sitja emmagatzemada.

Buidatge de la sitja, poc a poc

En el comunicat, l’empresa vol puntualitzar que durant la intervenció, els Bombers han hagut de buidar de forma controlada unes tones de producte al terra, per tal d’extingir les brases. Un cop els serveis d’emergència han donat per controlada la situació, s’ha procedit a iniciar el buidatge de la resta del producte. S’ha parlat de prop de 40 tones, que haurien estat dipositades en sacs de 1000 kg, per assegurar-se així que no tornin a encendre’s.

No ha estat una operació senzilla ni ràpida. Durant hores s’ha fet el buidatge de manera segura, seguint les instruccions dels comandaments operatius del dispositiu d’emergències, i essent supervisada per una dotació de bombers, per precaució. L’empresa ha volgut agrair al cos de bombers, serveis d’emergència mèdica i cossos de seguretat, així com a tots els treballadors, la seva “ràpida i eficaç intervenció”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa