MónTerrassa
Desbrossen els matolls de la central d’Endesa per un incendi de vegetació
  • CA

La vegetació de l’interior de les instal·lacions de la companyia Fecsa Endesa a la carretera de Rubí de Terrassa s’ha desbrossat, després que el passat dilluns cremessin uns matolls secs prop de la central elèctrica. La central està situada a tocar del Parc de Vallparadís i l’Escola Sala i Badrinas. Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre escolar exposen que tot i que actualment ja estigui desbrossat, “el manteniment no l’havien fet quan tocava ni tant regularment com diuen“.

L’incendi va tenir lloc aquest dilluns, quan van cremar uns matolls secs a tocar de la central elèctrica. Segons exposa l’AFA de l’Escola Sala i Badrinas a les xarxes socials, es va poder controlar gràcies a l’avís d’alguns alumnes que van veure el foc. Després de l’ensurt, l’AFA va expressar a l’Ajuntament que instessin a la propietat tenir el lloc net, ja que amb l’onada de calor i la sequera “qualsevol espurna, cigarreta, vidre pot provocar un incendi”.

Una burilla mal apagada

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va escriure a través de les xarxes que l’incendi s’havia produït entre el tancament del carrer i a uns metres del tancament interior del parc elèctric, en una zona on no hi ha quadres elèctrics. Així doncs, Endesa sospita que l’origen del foc pot haver estat una burilla mal apagada. Tot i així, l’escola va reclamar que Fecsa hauria de tenir les instal·lacions sense matolls secs, ja que suposa un gran perill.

A dalt, fotografia del dia de l’incendi. Abaix, foto actual després del desbrossament de matolls | AFA Sala i Badrina

L’AFA reclama que Endesa faci el manteniment quan toca

Actualment els matolls ja estan desbrossats, però l’AFA exposa que la central elèctrica hauria d’haver fet el manteniment més regularment: “Avui ja està desbrossat, però el manteniment no l’havien fet quan tocava ni tant regularment com diuen”. Afegeix que és “lamentable que hagin de passar aquestes coses perquè ho tinguin en condicions“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa