MónTerrassa
Un incendi va obligar a tallar la R4 de Rodalies de Renfe
  • CA

Un incendi va obligar Direcció General de Protecció Civil a activar la prealerta del Ferrocat tallar la línia R4 de Rodalies de Renfe per un incendi que es va produir molt a prop de les vies. El foc es va localitzar dins el terme municipal de Viladecavalls.

La R4 es va haver de tallar en els dos sentits entre Terrassa i Castellbell i el Vilar, amb els problemes que va comportar pels viatgers. Però el Ferrocat es va posar en funcionament per precaució i per seguretat davant la possibilitat que les flames afectessin les vies i la circulació normal dels trens. Els fets van passar cap a quarts de set del vespre passades del dimarts 12 d’octubre, un dia que, per ser festiu arreu de l’estat, va fer que hi hagués menys usuaris de la R4, tot i que va ser un problema més dels que ha patit Renfe els darrers dies, amb una vaga de maquinistes que la setmana passada va afectar tots els horaris i tots els viatgers, i que fins i tot va obligar a tancar estacions com la de Terrassa est per evitar les aglomeracions.

Els Bombers de la Generalitat, amb efectius del parc de voluntaris de Viladecavalls i del de Terrassa van treballar-hi amb dues dotacions. Finalment van cremar uns 200 metres quadrats de sotabosc a prop de la via del tren, en la zona del Polígon Industrial Can Tries de Viladecavalls. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 18.50 hores. El foc es va controlar més o menys una hora més tard. I després Protecció Civil va posar fi a l’alerta del Ferrocat, Cal recordar que va ser el primer pla d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril que es va crear a tot l’estat, el 2009-.

L’alerta s”activa quan hi ha una incidència destacable i pot haver-hi risc per les persones —descarrilaments, col·lisions, evacuacions, enrotllaments— o la infraestructura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa