MónTerrassa
Un incendi crema la xemeneia de Can Pèlacs a Matadepera
  • CA

Un incendi ha cremat la xemeneia de la masia de Can Pèlacs de Matadepera a primera hora d’aquest matí 13 de març. L’alerta s’ha donat quan una trucada ha informat que sortien flames de la xemeneia de la masia i que hi havia gran quantitat de fum. S’han activat fins a tres dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, que segons han afirmat a Món Terrassa, no hi ha hagut afectacions a l’interior de la masia ni cap persona ha resultat ferida.

Els fets han tingut lloc a les vuit en punt del matí, quan els Bombers han rebut una trucada d’avís d’incendi a la masia situada al nord del municipi de Matadepera. Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat ràpidament fins al lloc indicat, i han començat a realitzar les tasques necessàries per apagar les flames. Han comprovat que el foc s’havia originat exactament al caputxó de la xemeneia i que, afortunadament, no s’havia estès a cap altre lloc de la casa.

Un cop han aconseguit apagar el foc, que s’ha extingit ràpidament, els Bombers han procedit a realitzar les tasques de sanejament per tal de comprovar que no hi hagués possibilitat de revifar les flames i que l’interior de la xemeneia quedés en bon estat.

Segons informen, l’únic que ha cremat ha estat la part metàl·lica de la xemeneia. No hi ha hagut afectacions a les bigues, ni al sostre, ni a l’interior de la casa. Tampoc consta que cap persona hagi resultat ferida degut al foc. Es desconeixen les causes que han originat el foc, però consideren que es podria tractar d’una acumulació de sutge o un mal estat de la xemeneia.

La masia de Can Pèlacs es troba situada al nord de Matadepera, dins del parc natural de Sant Llorenç de Munt i L’Obac. L’edifici actual correspon al primer terç del segle XX, tot i que el seu origen es remunta al segle XI. Actualment està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa