MónTerrassa
El govern busca posar fre a les ocupacions de pisos buits a Terrassa
  • CA
Reunió dels cossos de seguretat amb la tinent d'alcalde Lluïsa Melgares
Reunió dels cossos de seguretat amb la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

La tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, i el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, es van reunir aquest dilluns amb representants de la Fiscalia de Terrassa, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Cuerpo Nacional de Policia per establir vies de col·laboració al voltant dels fets delictius que es poden produir per part de grups organitzats que negocien amb habitatges buits de les ciutats. A la trobada, els representants del Govern municipal van demanar als cossos policials que prioritzin la investigació d’un fenomen cada cop més estès arreu del país.

La tinent d’alcalde va demanar als representants de les forces de seguretat que donin la màxima prioritat als casos en què hi hagi denúncia per part de persones físiques, i es va mostrar satisfeta de la bona acollida que va tenir la seva petició. D’altra banda, Melgares va subratllar el compromís del Govern municipal d’acompanyar en la cerca de solucions a qualsevol persona que pateixi les conseqüències d’una ocupació irregular, com ara problemes de convivència, danys a la comunitat de propietaris, etc. Les parts reunides van acordar també demanar una reunió amb el jutge degà de Terrassa per abordar aquestes qüestions.

L’equip de govern està treballant amb un pla de mesures per aconseguir més habitatge social i evitar que proliferin aquestes situacions, que queda emmarcat en els diferents eixos del Programa de govern relacionats amb les polítiques municipals d’habitatge, que estableix actuacions com ara enfortir aliances amb altres administracions en matèria d’habitatge (eix 25) o vetllar per les ocupacions irregulars i descontrolades dels habitatges provocant greus problemes en comunitats privades, i que posen en risc la convivència (eix 26).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa