MónTerrassa
El franctirador que volia matar Sánchez: “Va ser una criaturada”
  • CA

Aquesta setmana està sent jutjat a l’Audència Nacional el franctirador de Terrassa acusat de planejar l’assassinat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Manuel Murillo, de 65 anys, ha tingut l’oportunitat d’explicar la seva versió dels fets i ha volgut deixar clar que els missatges amenaçadors pels quals està sent processat van ser fruit “d’una criaturada, era de broma”, i ha subratllat un cop rere l’altre que “no tenia cap intenció real” d’executar-los. I és que el terrassenc ha assegurat que “sóc un sentimental, no un assassí”.

Segons recull l’agència de notícies Europa Press, en aquesta primera sessió, Murillo, que s’enfronta a una pena de fins a 18 anys i mig de presó, ha explicat que “em preocupava que Espanya anés cap a pitjor. I quan bevia em venien totes aquestes visions com a patriota. Però jo no mato a ningú”. De fet, ha insistit en el seu problema amb la beguda i aquí ha donat la culpa de tots els missatges. “En aquella època estava molt saturat, molt cansat de la feina” i beure era l’única manera “de gaudir de la vida”.

Murillo s’ha escudat en què “mai he comès cap delicte ni cap falta. Mai he estat un home que ha fet mal a un altre. Em poso les mans al cap de veure quants disbarats vaig dir”, ha manifestat. L’argument d’anar begut ha estat la seva principal base de la defensa, que també ha posat èmfasi en la seva nul·la experiència amb un rifle. “No sóc militar, ni franctirador, ni mercenari, ni tan sols sóc bo disparant“. Així, tot el contrari del que presumia a WhatsApp, ha afirmat que “com a molt he disparat a 50 metres de distància en una galeria de tir. No vaig ni a caçar ni he tirat mai a una distància més llarga”. Tot remarcant que un cop li van llegir a la cel·la els missatges pels quals va ser arrestat es va adonar que aquell tipus d’amenaces “eren pròpies d’un boig”.

La testimoni

La vista oral s’ha centrat aquest dimarts, doncs, en l’anàlisi dels missatges que va compartir en el grup de Whatsapp “Terrassa por España”, en el qual hi havia un número indeterminat de persones d’ideologia política espanyolista i conservadora. Justament, s’ha pogut escoltar la versió de la testimoni gràcies a la qual es van donar a conèixer els missatges, ja que l’acusat se li va dirigir personalment i li va explicitar els seus plans. “No el coneixia personalment, no sabia el seu caràcter ni si el que m’estava dient era broma o en quin sentit ho deia”. Per això, va demanar consell a un advocat, un Guàrdia Civil i un Mosso, i va prendre la decisió de denunciar-ho.





















Comentaris

  1. Icona del comentari de: ESPANOL-COBARDE a març 16, 2022 | 00:52
    ESPANOL-COBARDE març 16, 2022 | 00:52
    Este era primo tuyo no gonzalito?
  2. Icona del comentari de: Anònim a març 16, 2022 | 08:41
    Anònim març 16, 2022 | 08:41
    Una criaturada que hauria convertit aquest grandíssim f.de p. en un màrtir. Res, home!.
  3. Icona del comentari de: Independentista a març 16, 2022 | 09:00
    Independentista març 16, 2022 | 09:00
    Doncs haurir fet que, com en el cas d'Ernest Lluch, un miserable traïdor i botifler es convertís en un màrtir de le Pàtria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa