MónTerrassa
Els Agents Rurals, acusació pública contra el caçador de Vacarisses
  • CA

L’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya (ASPARC) i l’Associació Espanyola d’Agents Forestals i Mediambientals (AEAFMA) es presenten per separat com a acusació pública en el procediment judicial contra l’assassí dels agents rurals Xavier Ribes i David Iglesias. D’aquesta manera, podran tenir accés a tot el sumari, “ens assegurarem que els fets siguin clars, i procurarem que la condemna per l’assassí i les persones que el poguessin ajudar a cometre els crims, sigui la més alta possible”.

ASPARC considera que les dues acusacions públiques podran coordinar-se i sumar esforços. L’ASPARC ja ha acreditat davant el Jutjat d’Instrucció 4 de Lleida, poders al despatx Requena Advocats. Per la seva banda, l’AEAFMA ho farà en els propers dies amb el despatx d’avocats M&N Asesores, de Màlaga.

Pel que fa a la valoració sobre la Instrucció que des d’avui obliga els Agents Rurals a fer els controls de caça amb equips de 3 agents, amb armilles antibales i un d’ells amb arma de defensa, l’ASPARC ha emès un comunicat en què manifesten que “les condicions que ara s’estableixen per a la inspecció ordinària de caça, són les que des de 2004 es venien aplicant en tots els serveis especials d’antifurtivisme (nocturns i específics) que fa el Cos d’Agents Rurals. No és nou que els Agents Rurals duguin armes, ni tampoc s’han adquirit armes (ja es tenien i ja s’usaven)“.

D’altra banda, els agents rural confien que aquestes mesures, que ara s’aplicaran en totes les inspeccions de caça, “siguin provisionals i transitòries”, com les ha definit la pròpia Conselleria. El Cos d’Agents Rurals fa “quasi 7000 inspeccions de caça anualment, a tot el territori. Amb les noves condicions de realització dels serveis no hi ha prou agents, ni prou mitjans, per a mantenir un nivell d’inspecció de caça que ja era clarament insuficient. Esperem que, tal com s’ha anunciat, en breu es reglamenti quina formació i quins mitjans de defensa s’han de disposar per a les feines que risc que es determinin, amb l’objectiu de reprendre la capacitat de fer inspecció ordinària de caça del gruix de les unitats del Cos d’Agents Rurals, i que puguin fer-ho amb el màxim de seguretat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa