MónTerrassa
Detingut un veí de Terrassa que planejava atemptar contra Pedro Sánchez
  • CA

Un home de 63 anys i veí de Terrassa va ser detingut ara fa unes setmanes pels Mossos d’Esquadra acusat de planejar d’atemptar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El motiu seria la venjança per l’ordre d’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, segons afirma en una exclusiva el diari digital Público. La Moncloa no hauria volgut que es fes pública l’operatiu.

Segons el diari madrileny es tracta de Manuel Murillo, expert tirador i empresonat actualment a Can Brians 2. L’egarenc tenia llicència d’armes perquè treballava com a vigilant de segureat. A més, practicava tir esportiu.

Manuel Murillo és fill del que va ser últim alcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo Iglesias. Món Terrassa ha pogut saber que el detingut era un “malalt de les armes, un boig”, i un feixista declarat. Formava part dun club de tir de la ciutat, del que va ser expulsat.

Público relata que el detingut practicava en un club de tir olímpic del Vallés i era capaç de construir i modificar armes curtes i llargues. Tenia llicència d’armes per la seva professió i per la seva afició esportiva. Freqüentava ambients d’ultradreta però no tenia antecedents policials. Canviava sovint de feina, sempre en l’àmbit de la vigilància nocturna.

Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d’altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.

L’home va confessar les seves intencions en un grup de Whatsapp, on va reclamar ajuda per conèixer l’agenda de Sánchez, argumentant que no sabia com buscar-la. Deia que no li importava ser detingut i que estava disposat a “sacrificar-se per Espanya”. Titllava el president del govern espanyol de “rojo de mierda”.

Una de les usuàries del grup va alertar els Mossos, que van començar la investigació en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Quan van saber de la seva destresa amb les armes és quan van demanar l’ordre d’entrada, registre i detenció. Les diligències van passar pel jutjat número 2 de Terrassa i pel número 3 d’instrucció. L’Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista. El detingut està ara a la presó de Brians 2.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 08, 2018 | 08:44
    JordiP novembre 08, 2018 | 08:44
    Un meu concunyat va agafar la fal·lera de col·leccionar pistoles. De les de veritat. Tenia Berettas, Lugers, Stars, ec. i revòlvers de tota mena. Tenia una taula de menjador molt gran amb doble sobre: s'obria com un calaix i a dintre tenia gran nombre d'armes. Deia que les trobava a través de contactes als clubs de tir de Barcelona, que "estaban trufats de fatxes, policies i falangistes". No tenia armes llargues, per la qual cosa no sé si es podien obtenir pel mateix procediment.
  2. Icona del comentari de: JordiP a novembre 08, 2018 | 08:54
    JordiP novembre 08, 2018 | 08:54
    De Joans, torrats i ases hi ha a totes les cases. S'ha d'estar ben sonat . En qualsevol cas, l'incident no deixa de ser indicatiu del substrat violen que subjau sota la capa semicivilitzada de la ideologia franconazifeixista. Ho sento, però algú ho havia de dir. .
  3. Icona del comentari de: JordiP a novembre 08, 2018 | 08:54
    JordiP novembre 08, 2018 | 08:54
    violent
  4. Icona del comentari de: Ricard a novembre 08, 2018 | 09:02
    Ricard novembre 08, 2018 | 09:02
    I l'audiència nacional rebutja el cas perquè no veu amenaça terrorista. Con 2 cojones!! Un detall: era un patriota boig i terrorista, però patriota.
  5. Icona del comentari de: En Manuel no es a novembre 08, 2018 | 10:40
    En Manuel no es novembre 08, 2018 | 10:40
    presumte terrorista tot i les intencions i l'arsenal d'armes. Doncs la Tamara amb un xiulet? Ui, si! Aquesta si!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa