MónTerrassa
Detinguda una veïna de Terrassa en un operatiu de narcotràfic internacional
  • CA
La cocaïna enviada des de Panamà
La cocaïna enviada des de Panamà | Guàrdia Civil

!--akiadsense-->

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones, a Orihuela Costa (Alacant) i una altra a Terrassa (Vallès Occidental), per tràfic de drogues, en rebre un paquet amb 132 grams de cocaïna de gran puresa. L’enviament era una prova per a testar la possibilitat d’establir un negoci. L’institut armat ha explicat que el detingut a Orihuela Costa va ser interceptat quan es disposava a recollir l’enviament postal, procedent de Panamà.

Els fets es remunten al passat dia 10 de gener quan agents de la Unitat Fiscal i Aeroportuària (UAR), del Grup de Càrrega Aèria de l’aeroport Adolfo Suárez de Barajas-Madrid, van parar atenció en un enviament postal, declarat com a “documents” i procedent de Panamà. Després d’una primera anàlisi, es va poder comprovar, a través de raigs X, que el contingut d’aquest paquet presentava unes característiques que conduïen a pensar que podria tractar-se d’alguna substància estupefaent.

Comptant amb l’autorització de l’Administradora de la Duana del citat aeroport, la Guàrdia Civil va realitzar una punxada en el paquet, per a analitzar una mostra que va resultar ser cocaïna. Després de les gestions, es va arribar a la conclusió que tant el nom del destinatari com el del remitent del paquet eren ficticis.

Cocaïna de gran puresa

D’altra banda, es va poder constatar que el domicili aportat per al lliurament era un habitatge buit en la qual no hi residia cap persona. D’aquesta manera, el destinatari havia de ser avisat per al seu lliurament o perquè hagués de recollir el paquet en una oficina de correus. La recerca va comprovar la identitat d’una segona persona implicada, que podria ser o bé un intermediari o el veritable receptor de l’enviament postal. Finalment, el passat dia 16 de gener, es va procedir a realitzar el lliurament controlat de l’enviament postal, per part dels agents, i amb la connivència de l’oficina de correus.

El receptor de l’enviament es trobava esperant en un vehicle. En recollir el paquet, el va signar amb el mateix nom fictici al qual anava dirigit. Immediatament, va ser detingut pels agents i traslladat a dependències policials per a obrir el paquet. Una vegada detingut, el noi de 22 anys i de nacionalitat colombiana, es va identificar a la segona persona, una dona de 23 anys i colombiana, resident a Terrassa. Fins a la ciutat catalana es van desplaçar els agents del Pilar de la Foradada per a detenció el dimarts 21.

La recerca ha determinat que l’enviament era una primera prova per a un futur negoci i que, tant el responsable de l’enviament com el destinatari tenien la intenció d’enviar fins a cinc paquets setmanals, cadascun d’ells la quantitat de 200 grams de cocaïna -un quilo a la setmana-.

El detingut, receptor del paquet, era l’encarregat de trobar possibles compradors en la turística zona d’Orihuela Costa fent-se, així, una cartera de clients. Aquest primer paquet intervingut ha llançat un pes total de 132 grams, de cocaïna de gran puresa. També li van ser intervinguts al detingut el vehicle en el qual es desplaçava i dos telèfons mòbils, valorat tot això en més de 11.000 euros. La segona detinguda, per part seva, va passar a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 dels de Terrassa, qui va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs, sota mesures cautelars, a l’espera de judici.

Aquesta cocaïna intervinguda, procedent directament de Panamà, sol ser d’una gran puresa, oscil·lant entre el 80-90%, la qual cosa després suposa un gran benefici econòmic per als distribuïdors els qui, en tallar (adulterar) la substància estupefaent aconsegueixen multiplicar fins per tres la quantitat inicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa