MónTerrassa
Detenen els segrestadors d’un home a Terrassa
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut els segrestadors d’un home a la ciutat de Terrassa, en coordinació amb altres cossos de seguretat de la resta de l’estat. Quatre a Catalunya i dos a Andalusia (a Torremolinos), i amb escorcolls a Barcelona i a l’Hospitalet de Llobregat i a Estepona, informa ACN. Els fets van passar fa cinc mesos, el 5 d’abril. Els arrestats, amb un ampli historial delictiu i perfectament organitzats i amb un repartiment clar de funcions estratègiques i de lideratge, van abordar la víctima al seu pis de la capital egarenca, el van amenaçar amb una pistola, van rebuscar en tot l’habitatge buscant diners i joies i altres objectes de valor i se’l van emportar a la força a un domicili de Barcelona.

Com en una pel·lícula, el van posar dins d’un cotxe. Des del cap i casal de Catalunya van sol·licitar un rescat, que la família va fer efectiu. En total, 22.000 euros, amb amenaces que si no arribava un segon pagament de 40.000 euros perillava la integritat de la família i el seu entorn i podia tenir conseqüències pels seus negocis, però la víctima va denunciar els fets. Tot apunta a un grup molt especialitzat i amb molta mobilitat pel territori peninsular, el que va complicar les investigacions.

El dia 22 de setembre es van detenir les sis persones investigades i es van realitzar quatre entrades i escorcolls on es va intervenir més de 8.000 euros, quatre vehicles, una armilla antibales i documentació de l’organització. En la investigació hi han intervingut Mossos d’Esquadra de l’Àrea Central d’Investigació de Persones (ACIPER) de la DIC, en coordinació amb la Unidad de Drogas y Crimen Organizado (UDYCO) de la Costa del Sol, la UDYCO d’Algeciras i la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona de la Policia Nacional, ja que un dels vehicles emprats es va localitzar a Algesires i Estepona, a les províncies andaluses de Cadis i Màlaga. Les recerques han portat a la resolució del cas, i identificar els cinc homes i una dona implicats, d’entre 22 i 42 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i marroquina, acusats de segrest, robatori violent, lesions i pertinença a organització criminal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa