MónTerrassa
Detenen 21 grafiters per danys de més d’un milió d’euros a trens de Renfe

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional han detingut una vintena de grafiters com a presumptes autors d’un gran nombre de pintades a trens. Part de l’operatiu policial conjunt s’ha realitzat a diferents municipis de la província de Barcelona, tal com informen en un comunicat de la Policia Nacional. Els individus pintaven trens de Renfe, però també el metro de Barcelona, el metro de Bilbao i els Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

En total s’han detingut 21 persones -dotze a Barcelona, dues a Vilanova i la Geltrú, tres a Tarragona i dues més a Madrid- a qui se les atribueix més de 200 delictes de danys per aquestes pràctiques i causant danys materials valorats en més d’un milió d’euros.

Els grafiters posaven sempre la seva signatura i es gravaven per compartir-los a través de xarxes socials, per tal d’obtenir visibilitat a les xarxes i guanyar seguidors.

Augmenta el vandalisme a trens a Catalunya

La policia destaca l’augment de vandalisme a trens i metros concretament Catalunya. El nombre d’aquests delictes ha crescut sobretot des de l’any passat, arribant a cometre episodis de pintades per part de gran nombre de persones simultàniament.

Un exemple d’això és el cas dels actes vandàlics el passat 21 de gener a les línies L4 i L2 del Metro de Barcelona, que van obligar a parar la circulació. La policia informa que entre els 21 detinguts, hi ha alguns dels presumptes autors d’aquest episodi de pintades.

Els investigats també feien pintades a la resta de l’Estat i Europa

També s’ha pogut acreditar que la gran majoria dels investigats tenien residència a Catalunya. Aquestes persones es desplaçaven també a diferents ciutats de la resta de l’estat i d’altres països d’Europa per portar a terme les seves accions. “Aquests episodis van estendre’s també a infraestructures ferroviàries de les ciutats de Copenhage (Dinamarca), Malmö (Suècia) i Oslo (Noruega)”, informen.

Des de la policia recorden que l’impacte d’aquests fets afecta directament el servei de les infraestructures ferroviàries, provocant retards i aturades a les línies, comportant un perjudici per als usuaris del servei.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: yo a març 14, 2024 | 12:19
    yo març 14, 2024 | 12:19
    molt be

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa