Denuncien una agressió racista a una veïna de Terrassa d’origen dominicà

Dos individus l'haurien insultat i colpejat quan es trobava treballant en l'hort urbà del barri de Torre-sana

Maria Gervacio Jiménez va patir una agressió racista a Terrassa | Pep Valenzuela

Maria Gervacio Jiménez ha denunciat que va patir una agressió racista a Terrassa. La dona, egarenca nascuda a la República Dominicana, hauria rebut insults i cops de dos individus. Gervacio va patir diverses lesions: canell trencat, turmell de la cama dreta contusionat, cops al rostre, al pit i altres parts del cos. Els Mossos van rebre una trucada a les 10 del mati per una baralla, però quan van arribar ja s’havia acabat.

Les ferides van obligar a traslladar-la amb ambulància a un centre sanitari local. Tot va passar a l’hort urbà de Torre-sana, que gestiona l’associació de veïns i del qual se n’encarrega la noia, membre de la junta de l’entitat. Els fets es van denunciar des de Malarrassa. Posteriorment, va arribar la condemna de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, de l’Espai per a la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa i de la mateixa Associació de Veïns de Torre-sana.

Malarassa explica que mentre Maria Gervacio treballava amb el suport d’Antonio, responsable del moticultor, per preparar la parcel·la, van aparèixer dues persones amb xapos cridant i insultant: «Ladrones, sinvergüenzas, negra de mierda, te voy a partir la cara, vete a tu país; yo te mataré si continúas tocando los….».

L’Espai Drets manifiesta que, “davant aquests fets i altres de semblants que passen massa sovint, debatrem i elaborarem un Protocol d’actuació per a casos d’Odi i Racisme com aquest i semblants”.

Maria Gervacio ha denunciat els fets als jutjats de Terrassa i demana ordre d’allunyament de fins a 500 metres dels seus dos pressumptes agressors. Els Mossos van cridar els dos homes i quan van arribar a comissaria van posar una denúncia per lesions contra la dona de l’associació de veïns.

Comentaris

  Asas 11 de Juliol de 2017 14:25
  Més racista és viure a Catalunya i no saber parlar català.
  racistes espanyols 11 de Juliol de 2017 10:56
  En aquest país, Catalunya, no te cabuda el racisme ni la homofobia, ni la catalanofobia ni desigualtat entre dones i homes, entre altres coses.
  Malparits! 11 de Juliol de 2017 10:35
  Molt valents amb els més febles. Espero que us agafin i us fiquin a presó, ja veureu la rebuda que tindreu.

Nou comentari