MónTerrassa
Condemnat un veí de Terrassa per abusar sexualment d’una dona i d’una gossa
  • CA

Condemnat un veí de Terrassa per abusar sexualment d’una dona i la seva gossa. Aquesta és la sentència dictaminada pel jutjat del Penal número 3 de Terrassa i reafirmada per l’Audiència Provincial de Barcelona, després que l’acusat presentés un recurs. Ambdós jutges consideren provat que es va produir maltractament animal en la modalitat d’explotació sexual d’una gossa de la raça bòxer, així com també un delicte d’abús sexual a una dona, propietària de la bestiola.

Es tracta d’una sentència pionera, ja que és de les poquíssimes sentències -menys de cinc a l’estat espanyol- en què s’ha condemnat per la modalitat d’explotació sexual a un animal. Ha estat gràcies a la tasca realitzada des de l’associació DAP, formada per professionals de diferents àmbits per defensar els drets dels animals. L’entitat va tenir coneixement dels fets i va decidir presentar-se com a acusació popular. I els resultats han estat satisfactoris.

Els fets van passar el 24 de juny de 2019, quan l’acusat es trobava a casa de la víctima, juntament amb una tercera persona. La dona es va estirar al sofà i va adormir-se. Va ser aleshores quan l’acusat es va baixar els pantalons i va acostar-li el membre viril a la dona, realitzant-li tocaments. Això va fer que es despertés i que el fes fora. Furiós, l’home va agafar la gossa, de nom Brandy i propietat de la dona, i se la va endur al lavabo. I s’hi va tancar. L’acusat va penetrar l’animal però va ser interromput per la dona, que va colpejar insistentment la porta després de veure per la finestra l’acte sexual.

Com a conseqüència de l’agressió, Brandy presentava inflamació de la zona perivulvar, eritema a la vulva, una lleu incontinència urinària i mostres de por i tremolors, acreditats en un examen mèdic.

Pena de presó i sanció econòmica

L’Audiència ha confirmat la pena de 18 mesos de multa econòmica, a raó de 6 euros al dia, per un delicte d’abús sexual; 3 mesos i 1 dia de presó per un delicte de maltractament animal, en la modalitat d’explotació sexual; 3000 euros per danys morals; i 1 any i 1 dia d’inhabilitació especial.

No és el que des de DAP es demanava, però tot i així es considera satisfactori. Defensa Animal Professional en el seu escrit d’acusació sol·licitava una pena de presó de 2 anys per abús sexual contra AAA, 1 anys de presó per delicte de maltractament animal; una inhabilitació especial de 3 anys per a la tinença, professió o comerç amb animals; i 3000 euros per danys morals.

L’advocada Cristina Bécares exposa que la defensa de l’acusat va recórrer la sentència a l’Audiència Provincial de Barcelona. DAP es va oposar al requeriment d’Apel·lació i l’Audiència va desestimar-ne el recurs, confirmant la sentència interposada pel jutjat de Terrassa. Tanmateix, la defensa va presentar un nou recurs de Cassació per Infracció de la Llei i actualment es troba pendent de resolució al Tribunal Suprem. Malauradament, per qüestions econòmiques, el DAP no s’ha pogut personar davant del Tribunal per defensar la seva acusació, tanmateix, es dona per bona la sentència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laia a gener 03, 2023 | 14:33
    Laia gener 03, 2023 | 14:33
    Personalment, trobo que si per il·lustrar una cosa fastigosa que ha passat a una dona no mostreu la foto d'una dona, per il·lustrar una cosa fastigosa que ha passat a una gossa tampoc hauríeu de mostrar la foto d'una gossa.
    • Icona del comentari de: Tom a gener 04, 2023 | 23:10
      Tom gener 04, 2023 | 23:10
      Gracias Laia. de acuerdo al cien por cien
  2. Icona del comentari de: Lluït a gener 04, 2023 | 11:54
    Lluït gener 04, 2023 | 11:54
    Alerta! A veure si ara els podemites, ercs, cups... demanaran la inclusió de la zoofilia al temari del currículum educatiu de les escoles!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa