MónTerrassa
Cauen teules de la torre d’aigua de la plaça Doctor Robert
  • CA
Tanques que protegeixen els vianants de la caiguda de teules de la Clínica del Remei
Tanques que protegeixen els vianants de la caiguda de teules de la Clínica del Remei | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Els Bombers de Terrassa van actuar aquest dimecres, pocs minuts després de les dues de la tarda, al carrer Topete amb plaça Doctor Robert. Una dotació va ser alertada per un ciutadà mentre realitzava tasques de retirada d’un arbre que havia caigut uns metres més avall del mateix carrer, que a la torre d’aigua adossada a la Clínica del Remei, a tocar del CAP Sant Llàtzer, estaven caient teules a la via pública i podia ser un perill pels vianants. Bombers van inspeccionar la façana i van acabar de retirar aquelles que estaven mig soltes.

Bombers va determinar que la cúpula de l’edifici estava en mal estat i va aconsellar tancar el pas per la vorera i el carril de circulació del costat de la façana. Els agents van demanar tanques i van procedir a acordonar la zona davant de la façana. Els agents van observar que un vehicle estacionat havia patit danys lleus per la runa caiguda i van avisar al seu propietari. Finalment, des de la Policia Municipal es va comunicar els fets als arquitectes d’Urbanisme.

Tanques que impedeixen el pas per la vorera
Tanques que impedeixen el pas per la vorera | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquesta torre és la més interessant des del punt de vista constructiu de totes de les que es conserven i de les que es van aixecar. Es mou en un estil neo-àrab. Originàriament era un edifici aïllat i l’alçada de la torre arribava només fins a la segona finestra. L’any 1919, l’arquitecte Melcior Viñals reformà el repartidor i augmentà fins al doble l’alçada original de la torre, coronant-la amb la teulada a quatre vessants.

Va mantenir l’estil neo-àrab de Joan Baptista Feu i Puig; ús del maó vist, decoracions d’estrelles de vuit puntes i finestres en arc de ferradura. Era el plomer número 6 de la Mina, com ho recorda el plafó de ceràmica encastat sobre una de les finestres i que porta aquesta inscripció. El plomer està decorat amb elements neo-àrabs (plafons en forma d’estels, finestres amb arc de ferradura). És totalment d’obra vista, amb verdugades a cada forjat. Té un ric molduratge a la cornisa de coronament, una teulada a quatre aigües de teules vidriades i una cúpula ultrapassada recoberta d’escames de ceràmica vidriada de color groc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa