MónTerrassa
Cau una xarxa penitenciària de tràfic de drogues amb branques a Terrassa
  • CA

Cau una xarxa de tràfic de drogues amb branques en un centre penitenciari català, les dues capitals del Vallès Occidental, Terrassa i Sabadell, i als municipis de Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat. Els Mossos d’Esquadra l’han desmantellat i s’ha explicat que en la trama hi havia la presumpta participació de funcionaris públics. El nombre total de detencions realitzades ha estat d’onze. I, entre elles, quatre treballadors de la presó de Brians i familiars d’interns. En la conxorxa, els parents eren fonamentals, atès que se les empescaven per introduir les drogues a l’interior del recinte, aprofitant que els vigilants feien els ulls grossos. També portaven els estupefaents alguns reclusos que disposaven de permisos per sortir.

La investigació es va posar en marxa el mes de novembre de ja fa dos anys, el 2020 i fa només tres dies, el 22 de febrer, es van fer escorcolls domiciliaris, dos de trasters i armariets laborals i van detenir les onze persones, entre les quals tres funcionaris de presons i un professional del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). Se les va poder vincular amb la presumpta venda de substàncies estupefaents en la seva vida particular, i amb el tràfic de substàncies a l’interior de la presó en el marc de l’activitat que es desenvolupa als tallers del centre.

En la investigació oberta pels Mossos d’Esquadra s’investiguen dotze interns més que rebien la droga i organitzaven l’activitat delictiva a l’interior de la presó. Als implicats se’ls acusa de delictes contra la salut pública en la seva modalitat de tràfic de drogues, no només a l’interior de la presó, sinó també a poblacions de la comarca del Baix Llobregat, Cornellà, Sant Feliu, Hospitalet, Terrassa i Sabadell.

Tres grups d’interns es dedicaven a aquesta activitat, cadascú amb la seva xarxa de col·laboradors. Es van interceptar algunes substàncies estupefaents després dels contactes íntims entre familiars (vis a vis).

Investigació interna

La investigació dins de Brians la van desenvolupar funcionaris públics del mateix centre, en coordinació amb la direcció del centre, l’AIS i els Mossos d’Esquadra. Es van escorcollar diverses cel·les dels mòduls on habitaven els interns investigats. Molts dels reclusos van ser traslladats a altres centres penitenciaris amb la finalitat d’eradicar aquesta activitat delictiva. Un dels grups investigats comptava amb la col·laboració dels seus familiars, assentats al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat que, paral·lelament, havia creat un entramat de venda de drogues “al detall” i que els reportava quantiosos beneficis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa