Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil han desmantellat una organització criminal d’origen georgià, i gràcies a això s’han pogut recuperar joies que havien estat robades a diversos veïns de Terrassa i La Llagosta. A hores d’ara, s’estan fent gestions per poder fer el retorn de les peces intervingudes durant les entrades. L’operatiu policial es va dur a terme els dies 19 i 20 d’octubre, on es van dur a terme fins a vuit registres en domicilis i s’hi van trobar joies, diners, estris per fer claus falses i una arma de foc. Es va saldar amb nou detinguts, els quals se’ls acusava de delictes de receptació i organització criminal. Tres han ingressat a presó i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Segons el comunicat policial, aquest grup es diferenciava d’altres perquè s’organitzava en parelles d’home i dona, els quals es dedicaven a marcar els immobles que posteriorment volien robar. Amb aquesta tàctica pretenien passar inadvertits pels veïns. S’ha sabut que van utilitzar fins a quatre dones diferents, i tenien la intenció d’enviar-ne més a Catalunya amb la mateixa finalitat, segons va informar la policia georgiana a Mossos.

L’alarma va saltar el passat mes de març quan es va detectar un increment del nombre de robatoris amb força a domicilis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així es va arribar a un grup d’origen georgià, liderat per dos germans -ja coneguts per la policia i que tenien diversos antecedents-. Els robatoris presentaven característiques similars: tires de cola a la part baixa de les portes per marcar-les i entraven als immobles a les hores nocturnes de divendres i dissabte. L’organització tenia punts de trobada en bars i altres llocs públics, però el principal era una finca a Badalona, on celebraven festes. Els dos germans són veïns de Santa Coloma de Gramenet, coneguts pels veïns i comerciants del barri i porten una vida aparentment normal.

Els investigadors han aconseguit determinar que l’organització criminal investigada, sota la tutela del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona, tenia una estructura de més de vint persones, totes d’origen georgià.

Mossos i Guàrdia Civil van veure com mentre durava l’operatiu, els principals membres de la banda criminal havien viatjat arreu d’Europa per visitar altres membres implicats, els quals aportaven vehicles i documentació. A l’octubre, dos parelles d’home i dona amb dos vehicles van sortir de Catalunya i es van ubicar a la demarcació d’Alacant amb la intenció de cometre robatoris allà. Va ser en aquest punt que es va posar en marxa un operatiu amb el suport de la Guàrdia Civil, que va vigilar aquestes quatre persones.

Comentaris

    Joam Octubre 27, 2021 | 22:57
    Immigrants Qué n'és d'estrany.....

Nou comentari