MónTerrassa
Un camioner de Terrassa alerta la Guàrdia Civil que condueix molt begut
  • CA
El camioner va alertar la Guardia Civil que conduïa begut
El camioner va alertar la Guardia Civil que conduïa begut | Guàrdia Civil

!--akiadsense-->

Agents del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil a La Rioja han investigat un home de de 56 anys, veí de Terrassa, com a presumpte autor d’un delicte Contra la Seguretat Viària, després que ell mateix, conductor d’un vehicle articulat de mercaderies perilloses, alertés que estava conduint per la A-68 amb una taxa d’alcohol gairebé cinc vegades superior a la permesa. Com explica l’Institut Armat en un comunicat, l’egarenc tenia una taxa de “0’72 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire espirat“, que multiplicava gairebé cinc vegades la taxa màxima permesa per als conductors professionals. Aquesta persona posseeix historial delictiu per delictes contra la Seguretat Viària.

Els fets van passar sobre les 8.30 hores del passat dia 2 de setembre, quan el propi investigat alerta mitjançant una trucada telefònica al Centre Operatiu de Trànsit de la Guàrdia Civil a La Rioja, informant que es troba en l’àrea de descans situada en el quilòmetre 81 de l’AP-68, direcció Bilbao. Afegeix que està a bord del seu camió “i borratxo després d’haver consumit molt d’alcohol, i que si no es persona una patrulla de la Guàrdia Civil continuava el viatge podent arribar a causar un accident”.

De manera immediata, motoristes del Sector de Trànsit i de l’Equip d’Atestats acudeixen al lloc, localitzant el camió i al seu conductor a l’interior amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. Quan els agents pregunten al conductor que li passa, aquest manifesta “que ha begut molt d’alcohol i que ha de ser detingut, i en cas de no aconseguir-ho els colpejaria o bé es llançaria a la via perquè l’atropellessin”.

Una vegada tranquil·litzat i preguntat per la seva manera d’actuar, va manifestar als agents que “havia decidit emborratxar-se mentre conduïa el camió per aconseguir la seva detenció, l’acomiadament de l’empresa, cobrar l’atur i jubilar-se“. Després de practicar-li les pertinents proves d’alcoholèmia reglamentàries, aquestes llancen un resultat positiu de 0,84 i 0,72 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat, multiplicant gairebé per cinc vegades la taxa màxima permesa per als conductors professionals, que és de 0,15 mil·ligrams per litre.

Per tot això, l’Equip d’Atestats va procedir a tramitar les corresponents diligències penals contra el conductor. Una vegada finalitzades van ser posades a la disposició de l’autoritat judicial. L’empresa propietària del camió es va fer càrrec d’aquest.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa