Actuació policial aquest dilluns a la nit a la Rambla d’Ègara de Terrassa. Segons ha pogut saber Món Terrassa, un grup de noies de 13 anys va ser víctima d’un atracament amb arma de foc. Les noies es trobaven passejant pel vial quan tres joves, també menors d’edat, s’hi van acostar i amb una pistola van amenaçar-les. Els autors se’n van poder endur un smartphone d’última generació. Policia Municipal de Terrassa va rebre l’avís i amb la descripció de les víctimes va buscar els joves implicats. Una estona més tard, es van poder localitzar i detenir. Aleshores van poder comprovar que l’arma utilitzada en el robatori era simulada.

La Rambla de Terrassa està sent protagonista des de fa uns mesos de delictes amb caràcter violent. Un dels més destacats va tenir lloc el passat 19 de juliol quan un home de 57 anys va rebre fins a sis punyalades amb unes tisores, una d’elles en un braç, seccionant-li una vena. Mossos i Policia Municipal van aconseguir localitzar l’autor després d’una batuda per la zona i detenir-lo en una plaça pròxima. En aquell cas, els dos individus implicats es coneixien. Aquest ha estat el més espectacular però la Policia Municipal també ha hagut d’intervenir en petits furts a establiments i robatoris en força a persones que es trobaven passejant pel vial.

La concentració de diferents delictes que s’han acabat visibilitzant en aquest espai no és pas casualitat. La Rambla és un dels punts (si no el que més) amb més trànsit a peu de tota la ciutat. Segons un estudi de l’associació de comerciants TerrassaCentre, només en 21 dies -del 26 de setembre al 16 d’octubre de 2020- hi van passar 17.505 persones. La seva concentració del transport públic, tant de les parades de tots els autobusos com de l’estació de FGC, el fan un punt d’atracció constant. També és la porta d’entrada al centre de vianants.

A tot això s’hi suma un factor clau: és un lloc de fàcil i ràpida entrada i sortida, per la seva amplitud i per la multitud de carrers que hi van a parar. És a dir, ideal per a lladres que han de córrer per escapar-se de la policia. I, finalment, és un dels llocs emblemàtics de la ciutat que, des de sempre, qualsevol cosa que hi passa ràpidament té una viralitat i repercussió exponencial. D’aquesta manera, no és que la Rambla necessàriament hi passin més desgràcies, sinó que no té mai la mateixa visibilitat un atracament o una agressió que passa en un carrer d’un barri de la perifèria que a la Rambla de Terrassa.

Nou comentari