MónTerrassa
Alerta per robatoris de tubs d’escapament en un pàrquing de Terrassa
  • CA

Alerta per diversos robatoris de tubs d’escapament en una zona d’aparcament de Terrassa. Ha estat l’Escola Oficial d’Idiomes de Terrassa, ubicada al barri de Can Jofresa, qui ha donat l’avís. Ho ha fet a través de les xarxes socials, on explica que el passat dimecres 27 d’abril, entre dos quarts de cinc de la tarda i les sis, es van produir dos robatoris en una zona d’estacionament pròxima al centre.

L’EOI ha denunciat aquests fets a la Policia Municipal de Terrassa, i adverteix que sembla que és una “pràctica delictiva habitual”. El motiu: el material que contenen alguns d’aquests tubs d’escapament els fan altament valuosos. Per aquest motiu, es demana als estudiants i a la ciutadania en general, que s’estigui ben atent a moviments sospitosos, i en cas de veure alguna cosa fora del normal, que s’avisi al telèfon d’emergències i a la Policia Municipal, que ja han obert una investigació al respecte.

Els catalitzadors, un metall molt valuós

Cal dir que els cotxes dels models que interessen especialment als lladres “no estan segurs enlloc”, però en aquests moments sembla que hi ha una banda actuant a la zona, que ha detectat que diversos d’aquests vehicles s’estacionen a la zona d’aparcament pròxima a l’EOI. Un dels elements que més interessen als lladres és el catalitzador. Es troba situat després dels col·lectors, a la part davantera del tub, i és obligatori i fonamental per disminuir la contaminació. Aquest aparell que els delinqüents l’acostumen a vendre entre 50 i 500 euros o que el destrueixen per aconseguir els metalls (el paladí) que conté, suposa un veritable maldecap per als propietaris que els el roben, perquè poden haver d’acabar pagant entre mil i quatre mil euros per aconseguir un nou convertidor.

En aquest sentit, des de l’EOI han afirmat que la Policia va identificar aquest cap de setmana passat tres persones que podrien estar relacionades amb aquesta onada de robatoris. Una d’aquestes, va quedar detinguda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a maig 03, 2022 | 16:17
    ciutadà maig 03, 2022 | 16:17
    Fa molts anys- en l'época del Seat 600!- vaig saber de dos robatoris peculiars; un fou el de les fundes dels seients i un altre del capó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa