MónTerrassa
L’acusat de voler matar Sánchez demana perdó i afirma haver après la lliçó
  • CA

Manuel Murillo, l’home acusat de voler matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat perdó aquest dimecres davant del tribunal de l’Audiència Nacional i ha afirmat que ha après la lliçó. Segons recull Europa Press, el terrassenc ha afirmat que els missatges que va escriure a una companya d’un fòrum van ser “animalades” i ha subratllat que “la meva consciència no em deixaria matar a ningú”. A més ha volgut deixar clar que “em penedeixo de tot el que ha passat, perquè en aquells moments em sentia molt sol i tenia molts problemes, i necessitava una vàlvula d’escapament i desfogar-me amb algú”.

Aquest dimecres va tenir lloc el seu últim torn de paraula abans que el jutge dictamini sentència. La Fiscalia demana 13 anys de presó per un delicte d’homicidi en grau de proposició i per un delicte de dipòsit d’armes i municions de guerra. Per la seva banda, la defensa en demana l’absolució.

Murillo ha insistit que els missatges en què lloava el dictador Francisco Franco o que demanava assassinar Sánchez els havia escrit “sota els efectes de la drogues”, i ha recalcat que “el judici m’ha servit per aprendre una bona lliçó”. “Gràcies a l’Audiència, que m’ha deixat sortir amb presó provisional, he pogut tornar a treballar i he continuat amb la meva vida. No m’he escapat ni he demostrat que sigui perillós. Ja no escric per whatsapp ni dic més tonteries”, ha dit. El terrassenc ha recordat que va créixer en una família amb “estrictes valors morals i religiosos” i que per això “seria impensable matar algú”.

Defensa i fiscalia, oposats

Tanmateix, des de la fiscalia han subratllat que les manifestacions de Murillo no eren cap “bogeria” ni una “cosa impossible”, i ha recordat que l’home que va posar fi a la vida del president Kennedy tampoc era un “militar”. En va tenir prou “amb una arma de precisió i la voluntat de disparar a matar: i les dues coses les tenia l’acusat”.

La defensa ha demanat l’absolució al·legant que en algunes de les proves presentades durant el judici s’hauria “trencat la cadena de custòdia” i recalcant que per acusar-lo d’un delicte d’homicidi en grau de proposició, la invitació ha de ser “suficientment seriosa i mínimament eficaç”. Una cosa que assegura que ha quedat descartada durant el judici: “És incapaç de matar un animal tot i practicar tir; molt menys un ésser humà”. L’argument dels problemes mentals en el moment de fer els missatges també ha sortit. “Tots som humans. Era un home solitari, sense amics i aprofitava persones que coneixia poc per parlar de coses que no havia de parlar”


















Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa