MónTerrassa
Troben un menor mort en una bassa del camp de golf de Terrassa
  • CA

Aquesta nit de dijous a divendres (19 i 20 de maig de 2022) s’ha trobat un menor mort en una de les basses del camp de golf que hi ha a Can Bonvilar i Torrebonica (El Prat), al terme municipal de Terrassa i a tocar del de Sabadell. Pel que ha pogut esbrinar aquest mitjà, 4 inens d’entre 8 i 10 anys haurien entrat dins la piscina per banyar-se. Tots haurien pogut sortir de l’aigua menys un, de 9 anys.

Basses d’ús privat d’unes instal·lacions esportives

Les basses recullen l’aigua per regar el Reial Club de Golf El Prat. La zona és d’ús privat. Tot i que des de diversos llocs no és excessivament complicat accedir-hi, malgrat les tanques que se situen en el perímetre de la gran instal·lació esportiva. Un cartell deixa ben clar que està prohibit banyar-se.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esbrinar que ha pogut passar, i la hipòtesi que pren força és que s’ha tractat d’un accident. Al menor mort se li farà l’autòpsia a l’Institut de Medicina Legal de Barcelona.

A Can Bonvilar s’hi van desplaçar nombrosos grups de rescat

En conèixer-se que un menor es podia haver ofegat, al lloc s’hi van desplaçar equips de rescat: els Bombers de la Generalitat amb deu dotacions i la unitat GROS de comandament, els Mossos d’Esquadra -16 dotacions- i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM. La policia catalana va fer servir les unitats de drons i subaquàtica, que van pentinar l’espai.

La recerca, en la zona del Torrent de la Betzuca, va acabar amb la troballa del cos. El cadàver es va localitzar cap a les 0.35 de la matinada. L’avís s’havia rebut a dos quarts de nou del vespre. El menor tenia només 10 anys. El cos es va poder recuperar de matinasda, quan el nivell d’aigua de la bassa va baixar.

L’operatiu es va coordinar per rastrejar tota la bassa per sectors. A les 00.36 hores els subaquàtics dels GRAE informaven que el cos, sense vida del menor, havia estat localitzat. Es tracta d’un nen de 9 anys que s’estaria banyant a la bassa amb 3 companys més. Fins al lloc també s’hi va desplaçar l’equip de psicòlegs del SEM.

Lloc on han passat els fets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 20, 2022 | 16:05
    Anònim maig 20, 2022 | 16:05
    Mossos no estaba en el lugar de los hechos... llegaron y se fueron que era la hora de cenar... los que se quedaron hasta el final fueron policía local... que vergüenza que a ellos ni se los nombra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa