MónTerrassa
Una espectacular explosió d’una bola de foc il·lumina el cel de Terrassa
  • CA

Una bola de foc espectacular ha il·luminat el cel de Terrassa aquesta matinada de dilluns. La bola ha travessat el cel de Catalunya deixant un rastre de llum al seu pas i, posteriorment, una gran explosió ha generat un moment de gran lluminositat. El fenòmen s’ha pogut captar i enregistrar des de diverses estacions d’arreu del país.

El fenòmen s’ha detectat prop de tres quarts de tres d’aquesta matinada -la nit de diumenge a dilluns- des de municipis com Corbera de Llobregat i Lleida. A Terrassa també s’ha pogut observar com al bola de foc molt gran i espectacular creuava el cel fosc deixant un rastre de llum, i de cop i volta, s’ha escoltat una explosió que ha il·luminat completament el cel.

La Xarxa d’Investigació de Bòlids i Meteorits ha publicat imatges de càmeres que han captat perfectament el fenòmen.

La bola de foc podria haver deixat meteorits

El científic de l’Institut de Ciències de l’Espai (CSIC) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Josep M. Trigo, ha exposat a través de les xarxes socials que l’explosió de la bola de foc ha estat provocada per la ruptura de la roca que a travessat l’atmosfera, i que s’ha anat consumint progressivament fins a deixar anar aquesta llum tan viva. És a dir, es tracta d’un bòlid, una roca que prové de l’espai i que en travessar l’atmosfera es consumeix.

Ara bé, Trigo informa que és possible que aquest bòlid podria no haver-se desintegrat del tot, i es podria haver dividit en diversos trossos. Aquestes restes es podrien tractar de meteorits que podrien arribar a la terra.

Científics demanen col·laboració ciutadana

Trigo també ha demanat col·laboració ciutadana per investigar més sobre aquest fenòmen: “No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si en teniu detalls interessants: [email protected]”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa