MónTerrassa
31 intoxicats per menjar en una sala de festes de Rubí

Una intoxicació alimentària a un local de festes de Rubí, al Vallès Occidental, ha deixat un total de 31 persones afectades, 11 d’elles menors d’edat, segons informa el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Els fets s’han produït avui diumenge 15 de maig en una trobada privada.

Fins a 28 afectats han estat traslladats a diferents centres sanitaris d’arreu de la comarca: Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Hospital de Terrassa, CUAP Mútua Rubí i Parc Taulí Hospital Universitari de Sabadell. Pel que ha transcendit, tots ells es troben en estat poc greu o lleu.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha mobilitzat un total de 9 unitats: 2 Comandaments, 2 UIS, 4 terrestres i 1 col·lectiva.

Intoxicació per múltiple per monòxid

L’última intoxicació al Vallès Occidental es va tractar d’una intoxicació múltiple per monòxid de carboni en una casa de colònies al Montseny, el passat mes d’agost.

58 nens i 9 monitors van quedat afectats de diferent consideració, segons va afirmar llavors el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va valorat tots els afectats ‘in situ’. Finalment, el SEM va traslladat 34 menors i 4 monitors, tots en estat lleu, a diversos hospitals per observació: 9 a l’Hospital de Sant Celoni, 15 a l’Hospital de Mataró, 7 a l’Hospital de Granollers i 7 més a l’Hospital de Mollet. L’avís de la incidència es va rebre cap a les 12.10 hores a la casa de colònies Can Riera de Ciuret, a tocar de la Costa del Montseny, i va mobilitzar diverses dotacions de Bombers, SEM i Mossos d’Esquadra.

Els Bombers de la Generalitat van detallar que van donar suport amb 10 dotacions terrestres i que segueixen buscant l’origen d’aquesta intoxicació per monòxid de carboni (CO). També es va reclamar la presència d’operaris de la companyia del gas per revisar la caldera i la infraestructura. Per la seva banda, el SEM va activar fins a 15 unitats: 4 unitats terrestres, 1 equip ECO, 1 Comandament, 2 UIS, 2 equips ERI, 3 Unitats Transport Col·lectiu i 2 suport logístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa