MónTerrassa
Absolta la professora acusada d’agredir una alumna per la bandera d’Espanya

La professora de Terrassa que havia estat acusada d’agredir una alumna de 10 anys per haver pintat una bandera d’Espanya ha estat absolta. La sentència afirma que “no es considera provat que la mestra tingués intenció de menyscabar, amb cap dels seus actes, la integritat física de la menor ni causar-li cap tipus de perjudici”, segons recull el diari ABC.

Sí que el jutge reconeix que entre la menor i la docent es va produir “una discussió” arran d’un treball escolar, però en cap cas considera que es va produir cap tipus d’agressió. Els demandants poden interposar un recurs d’apel·lació contra aquesta sentència a l’Audiència Provincial. Cal dir que prèviament, el mateix tribunal ja havia considerat un “delicte lleu” de lesions els fets produïts a l’escola Font de l’Alba l’any 2019, descartant que darrera hi hagués “un possible delicte d’odi amb intencionalitat política”.

La família reclamava una indemnització de 3.600 euros, el que consideraven una quantitat “simbòlica” pels danys físics i psicològics causats a l’infant, així com “el cost terapèutic rebut”, a posteriori. La Fiscalia i l’acusació particular demanaven també una pena de tres mesos de multa -que ascendia a un total de 1.080 euros-.

La família afirmava que la professora havia “increpat i sacsejat l’alumna” i que l’havia “humiliat davant dels seus companys per pintar una bandera espanyola, amb la frase ‘Viva Espanya’ al costat”, en un treball de final de curs. Segons l’informe mèdic que va filtrar en el seu moment La Razón, la mare indicava que la professora “havia agafat la nena de la samarreta i al fer-ho la nena havia caigut contra el terra, colpejant-se l’esquena”, i que després “la docent la va agafar del coll per treure-la de classe”. Com a conseqüència de la presumpte agressió, la nena es va queixar de molèsties a la zona lumbar, en una mà i a la zona engonal, on presentava una hèrnia pendent d’intervenir.

La professora va negar aquestes acusacions des del primer dia de judici. Segons la mestra, la nena ja va desobeir dos cops aquell matí i en el moment de fer el dibuix ella la va renyar i la va fer fora de classe. La va aixecar de la cadira per les aixelles i la va acompanyar fora de l’aula. La sentència conclou que el relat de l’acusada és creïble, tot i que tampoc el considera demostrat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ave-maría a març 16, 2022 | 12:52
  ave-maría març 16, 2022 | 12:52
  Tots els dibuixets estan fets per la mateixa mà. Sembla que molt amiga del diari abc o per algú d'uniforme.
 2. Icona del comentari de: Ricard a març 16, 2022 | 14:02
  Ricard març 16, 2022 | 14:02
  L'habitual agressió sense cap base d'uns racistes castellans a una catalana simplement per no ser del seu mateix grup nacional. I a sobre emprant pronogràficament la seva filla de 10 anys. Ara només falta que els diaris castellans publiquin en portada el DNI o una foto de la professora agredida. Si ho fan els passarà res, ja que són media castellans. Repugnant.
 3. Icona del comentari de: Ester a març 16, 2022 | 16:50
  Ester març 16, 2022 | 16:50
  Quasi 5.000€ pels danys físics i psicològics causats a l’infant..... Ja sabeu el que buscaven aquests espanyols.... Se'ls hauria de denunciar a ells per denúncia falsa.
 4. Icona del comentari de: JordiP a març 17, 2022 | 10:04
  JordiP març 17, 2022 | 10:04
  U sease: un altre afer "fake" (com es diu ara) que tracta de acol.lonir els ensenyants de les escoles de Catalunya que donen la lògica i legal preeminencia a la llengua catalana. Qualsevol petit incident amb algun alumne (que n'hi han cada dia i a cada classe) fill de funcionari i forofo castellanista és elevat a la categoria d'atac a la societat espanyola. Bufa! És clar, més tard es consolida la veritat i les acusacions queden en res. O quasi res. Però l'ensenyant i l'escola queden assenyalats. "Odio a todo lo español"? Obviament, NO: odi a tot el que és català. Està clar. Això, com diu el MHP Torra, només s'arreglarà emb la independència.

Nou comentari

Comparteix