MónTerrassa
45 intervencions a Terrassa dins del Pla de Vigilància contra incendis forestals
  • CA
Tasques de sensibilització i prevenció als Parcs Naturals de la comarca
Tasques de sensibilització i prevenció als Parcs Naturals de la comarca | Diba

!--akiadsense-->

Des de l’inici, el 14 de juny, del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, fins a 31 de juliol, a la demarcació de Barcelona s’han produït un total de 98 incendis forestals amb un total de 101,34 hectàrees afectades. D’acord amb l’informe, 63 incendis han estat en zones forestals, 25 en terrenys agrícoles i 10 en urbanitzacions.

Per comarques, les que han tingut més incendis han estat el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, amb 16 incendis cadascuna, seguides del Maresme amb 12 incendis, el Baix Llobregat 12, l’Anoia 11, el Bages 9, l’Alt Penedès 8, Osona 7, el Berguedà 5 i el Garraf amb un incendi.

En concret, l’informe mostra que a Terrassa, des del 15 de juny, els agents han realitzat tasques de senbilització (agrícoles, camins, urbanitzacions, miradors, àrees d’esbarjo…) a més d’una quarantena de persones. Així mateix, també han realitzat un servei de prestació d’ajut al ciutadà i quatre intervencions en detecció i prevenció de punts de risc que poden ser causa d’incendi. En tots els casos per abocaments inflamables de material que pot ser causa d’inici de foc.

En detall per municipis

A Rellinars també s’han dut tasques de sensibilització a prop de 200 persones al llarg d’aquest darrer mes i s’ha realitzat serveis d’intervenció i prevenció de punts de risc, però també una actuació per incidències en infraestrucrures i s’ha detectat una activitat prohibida (foguera, coets, petards) en una zona de perill. A Ullastrell, s’han informat més de 30 persones i els vigilants han intervingut en alertar d’una crema o barcacoa en terrreny forestal i en un abocament d’inflamables.

A Castellbisbal s’han dut tasques de sensibilització a una vintena de persones i s’ha intervingut en quatre abocaments de material inflamable. Per contra, a Matadepera, el juny i juliol ha estat més mogut, amb tasques d’informació i prevenció a 59 persones i s’han realitzat serveis d’incidiències en infraestructures (Arbre, vehicle, pedres, esllavissament o altres elements que obstaculitzen total o parcialment el pas) en dues ocasions, i també un servei de prestació d’ajut al ciutadà.

A Viladecavalls, s’han informat més de trenta persones i els vigilants han intervingut en dos abocaments d’inflamables. Finalment, a Vacarisses, les tasques de sensibilització han arribat a més de 160 veïns. Quant a intervencions, s’han realitzat per incidències en infraestrucrures, una per cadena o cadenat trencat, pal que subjecta el cadenat caigut, falta cadenat; una altra per desperfectes en cartells de senyalització d’infraestructures de prevenció; i una tercera per arbre, vehicle, pedres, esllavissament o altres elements que obstaculitzen total o parcialment el pas. També en quatre abocaments inflamables amb material que pugui ser causa d’inici de foc i s’ha hagut de dissuadir per fer una barbacoa sense mataguspires o en mal estat en urbanització.

El Pla d’informació i vigilància (PVI) es va iniciar l’any 1996 a la comarca de l’Alt Penedès i el 2000 es va estendre a gairebé tots els municipis de la demarcació de Barcelona. En aquestes dues dècades s’ha constat una sensibilització dels ciutadans i una disminució molt marcada de les conductes de risc a partir dels esforços realitzats en accions d’informació i dissuasió especialment en punts concrets on es concentra la població usuària de les zones forestals, sense oblidar la vigilància en aquelles zones més sensibles, especialment els territoris inclosos dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa