MónTerrassa
4 anys de presó per a un atracador que va ocultar el rostre amb mascareta i barret
  • CA

La sala penal del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat una condemna de presó de quatre anys i cinc mesos per un delicte de robatori amb violència i intimidació per a un home que va atracar un comerç ocultant el rostre amb una mascareta sanitària i un barret. La sala considera correcta l’aplicació de l’agreujant d’ús de disfressa perquè quan el condemnat va cometre l’atracament “va combinar l’ús de la mascareta, que no era d’ús obligat llavors, i un barret, per tal d’ocultar el seu rostre”. D’aquesta manera, rebutja l’argument de la defensa que en el recurs de cassació va al·legar el caràcter sanitari de la mascareta per tal d’evitar l’aplicació de l’agreujant. Els fets van tenir lloc l’abril de l’any passat a Terrassa. El tribunal concreta que la singularitat del cas és la mascareta que va emprar l’acusat per dificultar la seva identificació. La sala considera que un cop establert l’ús obligatori de la mascareta sanitària per prevenir el contagi de la covid-19, exigiria alguna cosa més que la simple constatació objectiva que l’autor va ocultar el seu rostre amb la mascareta. Afegeix que sinó s’obriria la porta a que es pogués aplicar sempre l’agreujant.

En el cas concret però recorda que l’ús de la mascareta no era obligatori quan es van produir els fets i afegeix que la dificultat d’identificació es va obtenir també per l’ús combinat de la mascareta amb un barret. La sentència recorda que l’obligatorietat de dur mascareta es va fer efectiva el 21 de maig.

Els fets van tenir lloc el 8 d’abril a les 13.50 hores, quan l’acusat va entrar en un establiment de la Plataforma de Distribució Càrnica. L’home va treure una pistola de fogueig de l’interior d’una bossa i va exigir a la treballadora que li donés tot el que hi havia a la caixa registradora, colpejant-la a la mà. L’atracador va fugir amb 1.350 euros.

D’aquesta manera, la sala desestima el recurs de cassació interposat pel condemnat contra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que havia ratificat la decisió del jutjat penal número 1 de Terrassa, qui a més d’interposar la pena de presó va establir una multa de 300 euros per un delicte de lesions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa