MónTerrassa
25 grafiters detinguts per causar danys a trens de Renfe i FGC

Un total de 25 persones han estat acusades de causar danys milionaris als ferrocarrils de Renfe i FGC. Un operatiu que s’ha dut de manera conjunta entre Mossos d’Esquadra i Policia Nacional ha servit per esclarir els autors de 422 delictes arreu de l’Estat, la gran majoria a Catalunya (323). Un danys que es calcula que ascendeixen als 1,6 milions d’euros, dels quals 1.370.000 euros es concentrarien al Principat.

Les detencions s’han produït a Catalunya, però també a Madrid, Fuenlabrada, Burgos, Lleó, València, La Corunya i Orihuela. A més, s’han denunciat 35 persones més per la seva presumpte implicació en els fets delictius que van tenir lloc entre els anys 2020 i 2021. La investigació continua oberta i no es descarten més arrestos, ja que s’està intentant localitzar altres persones d’interès.

L’operatiu s’ha dut a terme en dues fases, a causa de la gran mobilitat geogràfica dels delinqüents. La primera, a principis de 2022, quan es va centrar en la detecció dels grafiters que vivien a les localitats de fora de Catalunya. La segona, va tenir lloc del 15 al 17 de febrer, i com a resultat es van detenir 13 grafiters multireincidents a la xarxa ferroviària, els quals es considera que són els més actius a Catalunya. Com a conseqüència, s’han resolt 80 delictes de danys.

Un operatiu que arrenca l’any 2019

Va ser l’any 2019 que després d’una llarga investigació que va derivar amb la detenció de 103 persones per danys comesos a trens -valorats en 22 milions d’euros-, els agents dels Mossos d’Esquadra van decidir mantenir els contactes periòdics amb les operadores de ferrocarrils i transports metropolitans de Barcelona. D’aquesta manera, es buscava detectar els autors de possibles nous danys i investigar nous grups que utilitzaven tècniques diferents, i que els servia per cometre els delictes de manera impune. Veient que els nous grafiters tenien una afectació més enllà de Catalunya, és quan es va decidir fer un operatiu conjunt amb la Policia Nacional, que ha acabat amb la detenció de 25 persones més.

Nou comentari

Comparteix