MónTerrassa
Més de 100 cotxes cremats a Terrassa en tres anys
  • CA

Més de 100 cotxes han aparegut cremats a Terrassa en tres anys, entre 2020 i abril de 2022. Els incendis de contenidors incendiats a la via pública és un fenomen que es repeteix a la capital del Vallès Occidental i en altres grans ciutats del país. El més habitual és que passi de nit i durant els caps de setmana i dies festius.

La situació és molt semblant quan parlem de vehicles cremats intencionadament. Alguns cops, directament. Altres, de retruc. Els cotxes acaben en flames per culpa del foc que s’ha provocat a contenidors propers. Veure ara als carrers restes de ferralla cremada de vehicles, o veure’ls en flames, és ja quelcom usual.

Cotxe cremat i aparcat des de fa mesos
Cotxe cremat

Les xifres de Terrassa són força esfereïdores

I si es miren les xifres, no ha de semblar estrany. I, com sempre, el terra erosionat i brut. Les xifres generals es van conèixer en el darrer ple municipal, l’ordinari d’abril, celebrat el divendres dia 30. Les va presentar Patricia Reche, nova regidora de l’Ajuntament de Terrassa, i responsable de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat. Va ser en la seva estrena a la sala de plens.

En tres anys s’han incendiat als carrers de Terrassa un total de 132 cotxes, i pel ritme que es porta, la xifra serà molt més alta quan s’arribi el setembre i es faci balanç de l’any. Van ser 45 el 2020; 77 el 2021 i ja 10 enguany -que, de seguir la proporció serien uns 30-. Molta feina pels Bombers de la Generalitat, la Policia Municipal, altres cossos de seguretat i els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques, que han de ser presents al lloc dels fets per si hi ha algun ferit, apagar les flames i, si s’escau, tallar carrers i encerclar la zona per evitar el pas.

Incendi de vehicle/B

Les dades segons els barris de Terrassa

Quin és el barri -o els barris- de la ciutat que presenten un major nombre de cotxes cremats als seus carrers? Destaca, per damunt de tots, La Maurina, amb 15, tot i que n’hi ha dos més amb 10, Roc Blanc i Segle XX, i un amb 9, Torre-sana. Més lluny ja queden Can Boada Casc Antic i Torrent d’en Pere Parres, amb 6; i Can Tusell, amb 5. Els barris sense incidències són Can Gonteres, Cementiri Vell i Xúquer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa