MónTerrassa
Xocolatada solidària a l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa
  • CA

L’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa acollirà una xocolatada solidària amb motiu del Dia Internacional de càncer infantil. Tindrà lloc el pròxim dimarts 15 de febrer a partir de les 16:30h al centre ubicat al carrer del Torrent del Batlle, número 10. Serà una tarda lúdica que comptarà amb diverses activitats organitzada per l’AFA de l’Institut amb l’ajuda dels voluntaris.

Per una banda, els alumnes d’entorns d’aprenentatge de teatre i cinema de l’Institut han fet un curtmetratge on expliquen aquesta malaltia. També es podrà gaudir de l’actuació de l’espectacle Pirata de plata de la mà de Factoria del espectáculo, una activitat de màgia, a més de tallers infantils. I com a cloenda tindrà lloc l’actuació de la Colla de Drac i Bruixes de Can Boada. Aquesta jornada és oberta a tothom que vulgui participar i col·laborar en la recaptació de fons, ja que tot el benefici anirà destinat a l’investigació del càncer infantil que es dur a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Malalties minoritàries

Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a Espanya, i aquesta malaltia és molt diferent del càncer que afecta als adults, ja que els infants no tenen càncers associats a l’envelliment de les cèl·lules (com el càncer de pulmó, colon o mama) sinó que pateixen alteracions que estan vinculades al procés contrari: al procés de creixement i desenvolupament humà. Per aquest motiu, s’acostuma a parlar de càncer de la formació, de la generació de noves cèl·lules. És un conjunt de moltes malalties diferents, molt infreqüents, com el neuroblastoma, nefroblastoma, ostosarcoma, meduloblastoma, sarcoma de Edwing, leucèmies infantils, limfomes…

Des de l’Institut Nicolau Copèrnic recorden que la immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la recerca del càncer se centren en el càncer d’adults. I que el càncer infantil pràcticament no s’investiga perquè només es dona 1 cas en nens per cada 200 casos en adults, i per tant, la seva recerca no és rendible. L’Hospital Sant Joan de Deu disposa d’un laboratori de recerca del càncer infantil amb un equip de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades d’entitats, empreses i persones solidàries que ho fan possible.

Des de l’organització també ofereixen la possibilitat a les empreses i associacions que vulguin col·laborar en la lluita contra el càncer infantil amb el seu granet de sorra que es posin en contacte, enviant un correu a: [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa