MónTerrassa
Xoc per la candidatura de Junts per Terrassa
  • CA

Meritxell Lluís i Montserrat Caupena s’enfronten pel lideratge de Junts a les municipals de l’any que ve. La batalla per la candidatura municipal de Junts per Terrassa ja fa mesos que ha començat. I la partida d’escacs està ara en un punt àlgid, quan queda poc més d’un any per a les eleccions municipals. Dues dones han mogut peça i tot apunta a unes primàries internes; la regidora i portaveu Meritxell Lluís té al davant Montse Caupena. Totes dues fa temps que mouen fitxa. Ni l’una ni l’altra semblen disposades a cedir i arribar a un acord i la situació porta a consultar la militància, via primàries. Ara estan buscant els suports necessaris. 

Meritxell Lluís juga amb una de les peces més importants del taulell, Josep Rull. La carta és bona per tot el que significa, simbòlicament, en tant que conseller legítim i pel seu pes històric a la ciutat, tot i que, darrerament, ha perdut influència orgànica dins del partit. Rull, malgrat haver tornat a l’activitat professional, s’està implicant en la batalla interna. Meritxell Lluís també tindria el suport de l’equip tècnic del grup municipal, on ella i Montserrat Trullàs -que, de moment, es manté neutral- són les dues regidores actuals. 

Una alternativa que fa temps que es prepara

Per la seva part, Montserrat Caupena ja fa molt de temps que està organitzant una alternativa, amb converses amb gent de la ciutat i de fora. A Terrassa disposa de la confiança de pesos pesants i de l’exregidor Dani Nart. Més enllà, al secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, ja li sembla bé la proposta de Montserrat Caupena. Des de l’entorn de Caupena se li ha dit a Lluís que no té ni equip ni suports suficients per encapçalar la llista i que no veuen que amb ella s’obtinguin millors resultats que el 2019. Però l’actual regidora no vol rendir-se i està disposada a anar fins al final i enfrontar-se, via primàries, a Caupena.


L’alternativa a Lluís utilitza els resultats del darrer Baròmetre municipal, que ha preguntat sobre els actuals portaveus a l’Ajuntament. 
Com és habitual, la nota més baixa és per al portaveu de Ciutadans, Javier González (3,8), però no queda gaire lluny de la de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís (4,2). Lluís i González, malgrat ser ja uns veterans amb anys de bagatge en l’àmbit municipal, continuen sent força desconeguts. Concretament, Meritxell Lluís només és identificada per un 38,5 dels enquestats.

Els juntaires terrassencs han d’anar ràpid a prendre una decisió. Sigui quina sigui, les peces s’han de començar a moure ja sobre el taulell, com fan la resta de partits locals. La precampanya és llarga i els candidats han de fer-se visibles. Tenen poc més d’un any.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 01, 2022 | 12:59
    Pere Llimonera i Citronell març 01, 2022 | 12:59
    Clar i català... Junts pel 3% esta acabat, i "Esquerra Republicana i de les JONS" tambe... Els 'IndePendencieros' separatas suprematas estan acabats i ho saben... la seva terca lluita és injusta i inútil... El "Procés" està amortitzat... està finiquitat...... Clar que seguiran, a fons unes quantes desenes de milers de B0j0s abduïts, però la immensa majoria (6 o 7 milions de 7,5 milions) del poble català ja passa cada vegada més d'aquests adoctricnats de ments febrils... i es veu, cada dia més, al carrer, a la TV, als mitjans... Els impenitents seguiran i la gent sana anirà a allò positiu: a l'entesa, el progrés econòmic, el respecte i la Democràcia... El que es consideri guiri, occità o gabacho té via lliure... "Bon vent i barca nova..."
    • Icona del comentari de: Joan de la Carabassa Gran a març 01, 2022 | 19:25
      Joan de la Carabassa Gran març 01, 2022 | 19:25
      La majorià passa ???? Les teves afirmacions no son cientifiques , si passa o no passa es demostra amb xifres , i de moment les xifres electorals diuen que no passa. Senyor Pere Llimonera i Citronell , torni al'escola ,a classe d'Aritmetica , a veure si aprén quelcom sobre quantitats , i sobre majories i minories .
    • Icona del comentari de: Otger Cataló a març 01, 2022 | 20:43
      Otger Cataló març 01, 2022 | 20:43
      Quin batibull , nomes queda clar que ets un troll , a sou de la CiutadANOS.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 02, 2022 | 09:27
        Pere Llimonera i Citronell març 02, 2022 | 09:27
        Pel "Joan de la Gran Carabassa" i "Otger Cataló"... C's ??? ... C's, sou, calers !??? ... jo he dit : "i la gent sana anirà a allò positiu: a l'entesa, el progrés econòmic, el respecte i la Democràcia... " ... "seguiran, a fons unes quantes desenes de milers de B0j0s abduïts, però la immensa majoria (6 o 7 milions de 7,5 milions) del poble català ja passa cada vegada més d'aquests adoctricnats" ... passa... passa... Si que passa... Keep in touch with the new and coming Polls... "The Times they are a Changing" com va dir Dylan...
  2. Icona del comentari de: Joan a març 01, 2022 | 13:26
    Joan març 01, 2022 | 13:26
    Ja seria hora que l'espai de JUNTS es renovi, no hi ha manera d'estar presents enlloc i també per estar agafats a la poltrona. Els associats de JUNTS, volem discrepàncies amb l'alcalde i no seguidisme en tal de no molestar. La senyora d'en Rull, ja fa massa anys que està escampant la boira. Un canvi seria molt desitjable. La saga dels Rull fa massa temps que dura, i per cert, tot el meu respecte cap a l'heroi de la pàtria. Meritxell, marxi a casa. Joan
  3. Icona del comentari de: Anna Maria a març 01, 2022 | 14:04
    Anna Maria març 01, 2022 | 14:04
    He votat sempre a Rull i m'agrada molt com a politic i persona , lamentablement de la seva dona no puc dir el mateix . Es com a mínim pesada i quan treu algun tema de ciutat sembla que l'ha tret del calaix de les tonteries. No ha aportat res al seu mandat i encara que no era la candidata de les anteriors no crec qua a aquestes properes tregui ni la seva cadira. Com a candidata possiblement no tindrà el vot ni de la familia i molt menys del centre on històricament CiU i Junts tenien el seu graner ja que la coneixen sobradament , he anat a les reunions on venia a explicar el seus rotllos i després res de res del que havia parlat. Senyora de Rull viure del nom del seu home no la salvarà , faci el favor de deixar l'espai a gent nova a veure si aixequem les expectatives .
  4. Icona del comentari de: Jacint a març 01, 2022 | 18:13
    Jacint març 01, 2022 | 18:13
    Meritxell , si us plau no facis el ridícul no et mereixes acabar com un Casado qualsevol . Pensa que si perds ( i perdràs ) faràs molt de mal al teu marit demostrant que ja no pot controlar ni el seu espai ciutadà i tot dos perdreu moltes oportunitats . Negocia anar a les llistes de Montse Caupena i continuaràs treballant al projecte de Junts, si anaves de numero 3 a les anteriors aquesta vegada també de 3 i amb feina i sort entraries a la primera no com l'altre vegada. Si no em fas cas després no ploris.
    • Icona del comentari de: Julià a març 01, 2022 | 23:09
      Julià març 01, 2022 | 23:09
      Ser la dona de Josep Rull no et dóna dret a col·locar-te a l'ajuntament. A més si anaves de número 3 i has acabat de portaveu per desaparició dels que t'antecedien tampoc és cap mèrit. Tu per mèrits propis com a molt a omplir formularis com feies a Cerdanyola.
  5. Icona del comentari de: Josep Sanfeliu a març 01, 2022 | 19:06
    Josep Sanfeliu març 01, 2022 | 19:06
    Bona senyal que a Terrassa ho hagin alternatives a l’stablishment de sempre que encara remena les cireres de la ciutat. Desitjo que la Montserrat Caupena sigui la num 1 de la llista de Junts per Terrassa, s’ho mereix per la seva trajectoria a el partit i per la gran capacitat de treball sense cap ganes de protagonisme. La politica catalana necessita foc nou i en consequencia la politica municipal i la Montserrat en pot ser una molt bona representant.
  6. Icona del comentari de: Joan de la Carabassa Gran a març 01, 2022 | 19:33
    Joan de la Carabassa Gran març 01, 2022 | 19:33
    Crec que la Senyora Lluis , haurià de plegar , que despres del Marit , que vingui la Senyora , es Peronisme , i per sobre de tot , si hom és partidari de la Republica ,del Consell de la Republica i de la Republica fins a la sopa , no es pot convertir la llista de Junts a Terrassa en una Monarquia , o encara pitjor "Solo cosa di famiglia" .
  7. Icona del comentari de: Agustina a març 01, 2022 | 21:53
    Agustina març 01, 2022 | 21:53
    Entre los del PP sacándose los ojos en Ejpaña (sí, con J), y estas dos mujeres en un posible prólogo de algo parecido, parece que las derechas en este país están... bueno, en fin... ¿alguien le quiere poner nombre? Por otro lado, las izquierdas peninsulares parecen tan de derechas como los otros, pero por lo menos en Terrassa parece que ha habido un cambio y se está apostando por lo social, lo cultural y otros temas a los que la derecha arrinconaría. Yo no voto a nadie, pero me alegro de dónde estamos.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 02, 2022 | 09:48
      Pere Llimonera i Citronell març 02, 2022 | 09:48
      "Agustina", Si N0 votas contribuyes a que los golfos gobiernen, manipulen al pueblo y se sigan llevando los votos y sigan gobernando y llevándose el 'Peix al cove'... Así es el funcionamiento del sistema electoral... Es mas útil votar a otros nuevos o diferentes para que algo cambie. Es mucho mas útil votar incluso en BLaNCo', que N0 votar... La dejadez y apatía es lo que hace que los golfos, CoRRuPTos y los fantasiosos, los de la Burbuja y ficciones inventadas (que a veces son todo eso junto) se salgan con la suya, con el beneplácito del sistema legal y político democrático; que tiene muchos fallos, pero que es mejor que lo que hay en China o en Rusia... A la vista está lo que está sucediendo ahora, tanto en Catalunya y resto de Espanya, como en China y en Russia ya no digamos... Lo que está haciendo Putin N0 seria posible, o al menos tan fácil en un país verdaderamente Democrático...
      • Icona del comentari de: Agustina a març 03, 2022 | 09:18
        Agustina març 03, 2022 | 09:18
        Poco antes de morir, a Zygmunt Bauman le preguntaron en qué estado se iba. Respondió que con mal cuerpo, porque llevaba toda la vida intentando cambiar el mundo y no había conseguido absolutamente nada. Por mi parte, yo nunca conseguí nada votando. Y, visto más en perspectiva, desde hace tiempo se vote a quien se vote siempre acaba mandando el mismo: El capital (fondos de inversión, GAFAM, farmacéuticas, energéticas, los lobbistas de todas ellas, blá blá blá). Y como la mitad de la gente está dormida y la otra mitad atontada, ya no se va a cambiar nada (como dice el sr. Niño Becerra, lo que se va a hacer siempre, históricamente, lo han decidido las élites económicas). Señor Ácido: Tenga usted el criterio que quiera, yo tengo el mío propio. Y por favor, deje de hablar desde las alturas, donde parece estar usted tomándose el café con leche con Dios. Y deje de juzgar ("dejadez", "apatía"... madre mía, lo que hay que aguantar con tanto sabihondillo. La gente se piensa que sólo no votan las personas con bajo nivel cultural o similares).
        • Icona del comentari de: Arturo a març 05, 2022 | 21:20
          Arturo març 05, 2022 | 21:20
          Senyora Agustina jo encara voto perquè l'esperança es l'últim que es perd, però coincideixo molt amb vostè. Pensi que vaig votar OTAN, DE ENTRADA NO, i ja veu on ens han fotut.
  8. Icona del comentari de: Josep a març 01, 2022 | 22:32
    Josep març 01, 2022 | 22:32
    Cadrià un canvi de lideratges , i aixo vol dir nova gent , farià bé la Meritxell Lluis en deixar pas al futur i acompanyar a la Monserrat Caupena i sobretot no convertir unes primaries en un acte de que porti al votant de Junts a votar ERC , sobretot despres de l’exemplar procès d’elecció de la candidata d’ERC.
  9. Icona del comentari de: Carles a març 04, 2022 | 20:36
    Carles març 04, 2022 | 20:36
    Es normal que el Rull doni suport a la seva dona, la Meritxell. Si ella perd davant la Caupena, s'evidenciara que ell no té cap poder a Terrassa i la Meritxell se n'anira a l'atur perquè sempre ha viscut de la politica. Necessiten el seu sou a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa