MónTerrassa
Els KG de fulles que cauen dels arbres a Terrassa impressiona

Les fulles cauen dels arbres quan arriben els dies de fred i la tardor avança, i deixen una imatge bucòlica, però en les grans ciutats poden ser un perill per a la ciutadania. Pesen, molt, més del que sembla a primera vista. L’Ajuntament va decidir incrementar amb 24 treballadors el servei destinat a recollir les. Els primers deu dies s’han recollit 8.340 quilos de fulles a tots els barris de Terrassa i una cinquantena de treballadors i treballadores d’continuen treballant-hi, explica Jordi Ballart, alcalde de Terrassa en una piulada a Twitter. La campanya s’allargarà fins al 15 de gener vinent, i els treballadors es troben agrupats en diferents modalitats d’equips, amb l’objectiu de “donar resposta a les diverses necessitats dels diferents espais de la ciutat”. Són: dotació d’escombrada manual; d’escombrada mecànica, amb una escombradora; i d’escombrada mixta que combinen el treball d’una màquina amb l’escombrada manual dels operaris. A més, s’han confeccionat equips de recollida de bosses de fulles que donen suport als d’escombrada manual, recollint les restes de la seva tasca durant la tarda.

La pluja i el vent deixen catifes de fulles a Terrassa
La pluja i el vent deixen catifes de fulles a Terrassa

Problemes que poden generar

L’acumulació de fulles pot generar alguns problemes més enllà de la brutícia, com possibles relliscades si estan mullades i l’embussament d’alguns embornals en cas de pluges. La cinquantena de treballadors es mouen movent pels carrers, places i parcs de la ciutat tenint en compte diverses variables: en funció de les condicions dels carrers, de l’amplada, l’existència de places d’aparcament o l’especial densitat dels arbres que produeixin les fulles, entre d’altres. En aquest sentit, hi ha sectors que requereixen un major esforç, per exemple a les avingudes, on normalment hi ha més arbres i, per tant s’acumula més fulla, i entre els exemples hi ha la rambla d’Ègara, l’avinguda d’Àngel Sallent o la rambla de Francesc Macià.

Des de l’1 fins el dia 15 de Novembre de 2020 se’n van recollir fins a 24.400 quilos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: el món al revés. a novembre 19, 2021 | 09:16
    el món al revés. novembre 19, 2021 | 09:16
    Sí, és la nova moda, queixar-se de que els arbres perden les fulles a la tardor, com si la tardor no passés cada any i la renovació de les estacions no fos cíclica. El problema no és als arbres, és el propi ajuntament que no fa be la feina i deixa que s'acumuli la brossa. NO és dels pobres arbres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa