MónTerrassa
Xerrada de Lídia Pujol a l’Institut Jaume Cabré pel Dia Mundial contra el treball infantil

Aquest dimarts, dia 8 de juny, a partir de les 11 hores, tindrà lloc a l’Institut Jaume Cabré de Terrassa (Avinguda del Vallès, número 483) l’acte denominat «Cantar, compartir i escoltar», en el decurs del qual els estudiants podran conversar amb la cantant Lídia Pujol. Es tracta d’una activitat promoguda per la Síndica de Greuges de Terrassa i la Comissió de Defensa dels Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), emmarcada en la promoció que porten a terme ambdues entitats a les escoles i els instituts per tal de conscienciar sobre els valors, els drets i les seves garanties. En aquest cas, comptant amb la col·laboració de l’Institut Jaume Cabré.

En concret, aquest acte s’inscriurà especialment en la sensibilització de la societat al voltant del Dia Mundial contra el Treball Infantil, que se celebra el 12 de juny de cada any, a iniciativa de l’Organització Internacional del Treball (OIT). L’objectiu és denunciar l’explotació infantil que es porta a terme en molts països del món, a on s’obliga els menors a treballar, fet pel qual se’ls nega els drets fonamentals a l’educació i a la salut i també una vida plena que els permeti el seu desenvolupament i el benestar integral.

A més, la crisi que actualment afecta el món per les conseqüències de la pandèmia del COVID-19 esdevé un agreujant perquè augmenti el nombre de nens i nenes utilitzats per treballar en edats molt baixes, amb l’impacte econòmic que tot això pot tenir en les poblacions dels països més pobres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa