MónTerrassa
El xef Artur Martínez manté els Dos Sols a la Guia Repsol 2024

El xef Artur Martínez ha mantingut un any més els Dols Sols a la Guia Repsol 2024. Aquest dilluns dia 4 de març, Cartagena va acollir la gala en què es van donar a conèixer els millors restaurants de l’Estat, en una gala presentada per l’actriu Silvia Abril i més de 800 convidats.

La Guia Respol continua apostant per destacar la gastronomia local i reivindicar el potencial dels cuiners i cuineres del nostre territori. Per aquesta edició, ha comptat amb la participació de setanta inspectors, procedents de diferents àmbits laborals (periodistes, advocats, catedràtics, publicistes, metges economistes, etcètera) i sense vinculació directa en el sector de l’hostaleria, però si amb una afició comuna: el menjar.

Han estat formats amb el nou sistema de valoració, impulsat des del Basque Culinary Center, amb l’objectiu de fer valdre l’experiència global del client, amb els plats al centre, però sense oblidar tot allò que condiciona un àpat (des que s’entra per la porta fins que se’n surt). D’aquesta manera, el sistema de qualificació incorpora paràmetres com la sostenibilitat, el quilòmetre zero, la integració, l’economia circular, el local, la posada en escena i la celler.

Què es valora en els Dos Sols aconseguits pel xef de Terrassa

A Terrassa no tenim cap restaurant que hagi estat inclòs dins de la Guia Repsol 2024. Tanmateix, si que tenim un xef egarenc que ho ha aconseguit. Artur Martínez és el responsable d’Aürt, ubicat dins de l’Hotel Hilton Diagonal Mar, al passeig del Taulat a Barcelona. Per quart any consecutiu, l’establiment ha estat reconegut amb Dos Sols, una distinció que significa: “un lloc que sobresurt per desenvolupar un concepte on la cuina mostra maduresa, potencial i ambició de continuar evolucionant. Despunta pel seu domini de la tècnica i la recerca de les millors matèries primeres. Amb un servei impecable capaç que flueixi amb naturalitat l’atenció, i un celler meditat”, segons apunten a la Guia.

Martínez dona molta importància al món vegetal i situa el focus en dos o tres ingredients sotmesos perfectament a processos previs com a fermentació, curació, repòs o rostit sobre brasa. A més, com a curiositat, cuinen la majoria dels plats en les mateixes taules on s’asseuen els clients, a la vista de tothom, proporcionant una experiència gastronòmica única.

Un Sol per al Celler de Matadepera

A més de l’Aürt, sí que a la comarca tenim un restaurant que ha aconseguit també mantenir el seu nom a la Guia. És El Celler de Matadepera que continua amb el seu Sol. Ubicat al carrer d’Antoni Gaudí, està comandat per la família Bernils. “Ens guia l’orgull de fer una cuina honesta i de procurar fer les coses com millor sabem, per tal d’assolir la complicitat dels clients i amics per a no decebre’l s en moments importants de la seva vida, moments d’oci i plens de joia”, subratllen.

El Celler de Matadepera, de la família Bernils, ha mantingut el Sol de la Guia Repsol | Celler de Matadepera

Comparteix

Icona de pantalla completa